4. hely az Egyetemi Világligában
20
Sep
2017
4. hely az Egyetemi Világligában
2017. szeptember 20.  |  02:23
A dobogóról lemaradt, legjobb európai csapatként a 4. helyen végzett a TFSE a Kínában rendezett 3x3-as Egyetemi Világliga küzdelemsorozatában.

A negyeddöntőben a lányok hatalmas, öldöklő küzdelemben a végén ismét koncentráltan játszva, hosszabbítás után 14-12-re legyőzték az ukrán Vaszil Stefanik egyetem csapatát. A győzelem, a túlórázás a négy közé jutásért sokat kivett a lányokból. A döntőbe jutásért a könnyed, 20-11-es sikerrel a négy közé jutó kanadai Regina University csapatával kerültek szembe a lányok, s bár mindent megtettek, csak a meccs közepéig tudtak lépést tartani riválisukkal, és végül 17-12-re kikaptak.

A bronzéremért a két a négy közé jutó kínai csapat elődöntőjének vesztesével, a Kvinghai Egyetem csapatával játszottak a mieink. A bronzmeccsre elfogyott az erő, a kínaiak 17-8-ra nyertek.

Ezzel együtt Boros Zoltán tanítványai - Karlócai Julianna, Kováts Gabriella, Miháczi Diána és Varga Barbara - veretlenül, 5 mérkőzést megnyerve meneteltek az elődöntőig, s végül a 4. helyen végeztek. Gratulálunk!

Vármegyei szövetségek