16
Sep
2017
Folytatódnak az utánpótlás bajnokságok
2017. szeptember 16.  |  02:14
Leány kadett, fiú junior: a kiemeltek közé jutás a tét
Fiú serdülő: az elsp területi alapszakasz-forduló következik

Tovább folytatódnak az utánpótlás-bajnokságok selejtezői a hétvégén. Ezúttal a leány kadettek és a fiú juniorok lépnek parkettre. Előbbieknél a két-két ötös és négyes csoportokból az első helyezettek kerülnek be a kiemelt bajnokságba a már alanyi jogon indulást nyerő nyolc egyesület mellé (Csata DSE, Vasas Akadémia, KSC Szekszárd, Török Flóris - Törekvés SE, Széchenyi KA, DVTK Akadémia, Soproni Darazsak Akadémia és MTK Budapest).

A fiú junioroknál négy négyes csoportban zajlanak majd a küzdelmek: innen is a csoportelsők kerülnek be a kiemeltek közé, ahol 12 csapat várja már őket (Nyíregyházi Sportcentrum KA, Vasas Akadémia, Debreceni KA, Budapesti Honvéd, Kosárlabda Akadémia Pécs, FALCO-Vulcano Energia KC Szombathely, Alba Fehérvár, MAFC, AKMÉ Körmendi Törpördögök, Soproni SI, Szolnoki Sportcentrum, Zalakerámia ZTE KK).

A fiú serdülőknél is megkezdődnek a mérkőzések. Itt a négy területi alapszakasz-fordulót követően alakul ki a 32 tagú főtábla mezőnye.

A részletes műsort és később az eredményeket az alábbi linkeken találják meg:

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1718
Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1718
Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&year=x1718

Leány junior: a csoportelsők jutottak a kiemeltek közé
Fiú kadett: a következő kör dönt a legjobbak közé kerülésről

A hétvégén rendezték meg a leány juniorok selejtezőjét, amelyben négy háromcsapatos csoportban csaptak össze az ellenfelek. A Szolnoki MÁV SE, a Bajai NKK, a KSC Szekszárd és a Dávid Kornél KA két-két magabiztos győzelemmel szerezte meg a csoportelsőséget, és biztosította helyét a kiemeltek közt.

A fiú kadetteknél a kétkörös selejtező első fordulójára került sor, amely még nem biztosított automatikus bejutást a kiemeltek közé, csak rangsorolt. A nyolc négycsapatos csoport mindegyikében legalább egy csapat száz pont fölé került.

A legszorosabban a C-csoportban alakultak a küzdelmek, ahol egyetlen pont döntött a csoportelsőségről, miután az egyaránt két-két győzelemmel álló Zalakerámia ZTE KK/A és a Zsíros Akadémia Kőbánya/A összecsapásán a zalaiak nyertek 76-75-re.

A részletes eredményeket az alábbi linkeken találják meg:
Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1718
Leány junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&year=x1718

 

Vármegyei szövetségek