Ferencz Csaba átadja a helyét a fiataloknak
13
Sep
2017
Ferencz Csaba átadja a helyét a fiataloknak
2017. szeptember 13.  |  23:20
A döntés még nem végleges, de a 32 éves játékos minden bizonnyal a csúcson búcsúzik a címeres meztől. Interjú Ferencz Csabával.

- Vége? A Szerbia elleni remek játékkal búcsúzott Ferencz Csaba a címeres meztől?

- Valószínűleg igen, de ezt még a szövetségi kapitánnyal nem konkretizáltuk. Eljött az idő, hogy átadjuk a helyünket a trónkövetelő fiataloknak, akik már kopogtatnak az ajtón rendesen. Sokáig szolgáltuk a hazát tisztességesen. Minden játékosnak eljön az életében ez a pillanat. Hiányozni fog, szerettem itt lenni. Sztojan remek légkört teremtett.

- Bizonytalanságot érzek. Könnyű kimondani, hogy vége. De mit csinál, amikor ősszel kezdődnek a vb-selejtezők?

- Emészteni kell, ez pontosan így van. Akkor lesz majd rossz, amikor látom a fiúkat kifutni. Rossz érzés lesz.

- Azt mondják, a csúcson kell abbahagyni. A spanyolok és a szerbek ellen, ami a címeres mezt illeti, minden bizonnyal odaért.

- Nem hiszem, hogy nekem ennél lenne feljebb. Az utolsó két meccs valóban a csúcs volt, és ki tudja, hogy mi lett volna, ha van még pár találkozó. Jó lett volna még egyet nyerni.

- Azt mondják, nem csak az utolsóra, hanem az elsőre is emlékszik az ember. A válogatottsággal is így van ez?

- Régen volt, nem tudom felidézni. De az utolsó kettőre egészen biztosan egész életemben emlékszem majd. Kerek lett ez a pályafutás ezzel a szerepléssel. Bízom benne, hogy a most szárnyaikat bontogató fiataloknak is lesz ilyen lehetőségük. Kijutni egy Eb-re, sztárok ellen kosarazni. Óriási dolog ez.

- Minden alkalmat megragadott arra, hogy Sztojan Ivkovics szerepét hangsúlyozza a mostani sikerben.

- Őszintén tettem. Remek volt vele dolgozni. Tudatosan építettük fel a válogatottat, minden eredmény őt igazolja. Rendkívüli ember, jó edző és ami ennél is fontosabb, fantasztikus ember.

- Mi lesz a Körmenddel?

- Az egészségemtől függ, hogy meddig folytatom. Szeretném még négy-öt évig. Soha nem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem, hogy mennyit köszönhetek Körmendnek. Köszönöm Bebes István polgármesternek is a támogatását, sokat jelentett - nyilatkozta a BB1.hu-nak Ferencz Csaba.

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek