FANTASZTIKUS GYŐZELEM!
04
Sep
2017
FANTASZTIKUS GYŐZELEM!
2017. szeptember 4.  |  15:30
A továbbjutás szempontjából mindkét csapat számára kulcsfontosságú mérkőzés következett Magyarország és Csehország között a C-csoportban. A mieink arra készültek, hogy 48 év után újra Eb-meccset nyerjenek. A kezdés előtt a népes magyar tábor köszöntötte születésnapján Vojvoda Dávidot és Tóth Norbertet.

Álomszerűen indult a meccs, éppen az ünnepelt Vojvoda szerezte az első kosarat, majd Hanga tett rá két büntetőt és egy triplát (7-0). A harmadik percben valósággal felrobbant az aréna, amikor Allen zsákolása után 11-2-nél időt kértek a csehek. Allen újabb kosarával már kétszámjegyűvé vált a különbség. Auda kapart össze jó néhány pontot a palánk alatt, de így is állandósult a differencia. Keller kapott technikait reklamálásért, 23-16 lett az első negyed vége.

Karahodzsics szerzett könnyű kosarat, majd Palyza szórt be egy triplát. Erre is tudtunk felelni Hanga révén, így 30-21-nél megint időt kellett kérnie Ginzburg edzőnek. A cseh újságíró kollégák sem akartak hinni a szemüknek, minden egyes magyar kosár után (volt jó pár) hatalmasat csaptak mérgükben az asztalra. Hatalmasat játszottak Hanga vezérletével a magyarok, a félidőben 44-33 volt az állás.

Keller 50 %-os büntetőzésével folytatódott a játék, majd Vojvoda ziccerével már tizennéggyel mentünk. Hiába szórta Palyza a triplákat, Hanga egyszerűen ma tarthatatlan volt. A hajrához érkezvén szigorítottak védekezésükön a csehek, de igazán nagy veszélyt még így sem tudtak ránk jelenteni. 66-58-ról indult a záró felvonás.

Vojvoda állította vissza a közte tízet, ekkor már érezni lehetett, hogy ezt a magyar csapatot ma nem lehet legyőzni. A fiúk hatalmasat küzdöttek minden egyes labdáért (Kovács például extrát védekezett, Keller pedig embertelen munkát végzett a palánkok alatt), és mindig akadt valaki, aki a kisebb holtponton átsegítette a csapatot. 71-62-nél, majd 74-65-nél Ginzburg edző még kétszer magához hívta övéit. Innen már azonban nem volt visszaút, nem engedtük kiénekelni a sajtot a szánkból.

A magyar válogatott 48 év után újra mérkőzést tudott nyerni Európa-bajnokságon, és hatalmas lépést tett a továbbjutás felé - írja a BB1.hu

Magyarország - Csehország 85-73 (23-16, 21-17, 22-25, 19-15)

Európa-bajnokság, C-csoport

Kolozsvár, Polyvalent Hall

V.: Sahin (olasz), Maestre (francia), Reid (ausztrál)

Magyarország: Hanga 31/18, Kovács P. -, Vojvoda 18/6, Allen 10, Keller 6. Csere: Perl 12, Eilingsfeld 3, Karahodzsics 2, Ferencz 3/3.

Csehország: Satoransky 18/6, Welsch -, Hruban 12, Peterka 2, Kriz 2. Csere: Auda 15, Bohacik 2, Palyza 18/12, Sirina 2, Svridlik 2.

Statisztika:

http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017/0409/Hungary-Czech-Republic/#tab=boxscore_statistics 

Fotó: Vágvölgyi Bálint  


Vármegyei szövetségek