Élmény itt lenni!
01
Sep
2017
Élmény itt lenni!
2017. szeptember 1.  |  12:05
Ma délután magyar idő szerint 14 órától Horvátország ellen megkezdi szereplését a kolozsvári Európa-bajnokságon a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A mieink már kétszer is edzettek a Polyvalent Hallban, a ma délelőtti gyakorlás után Kovács Péterrel beszélgettünk (a horvátok egyébként nagyon magabiztosak, le is mondták a mai edzésüket).

- Azt azért nem mondanám, hogy izgulok, inkább izgatottan várom az Európa-bajnokságot. Szeretnénk továbbjutni, persze tudjuk, hogy a papírforma szerint nem ez a realitás, de titkon azért reméljük, hogy sikerül. Úgy gondolom, jól sikerült a felkészülésünk, egyben van a társaság, úgyhogy bízunk benne, hogy egy jó Eb előtt állunk, ahol sok tapasztalatot szerezhetünk. Szeretnénk ma egy jó meccsel kezdeni a horvátok ellen. A továbbjutás szempontjából a románokat és a cseheket meg kellene vernünk, ellenük talán valamivel nagyobb a sansz, a többiek ellen pedig reálisan az lehet a célunk, hogy egy jó mérkőzést játsszunk. A körülmények abszolút rendben vannak Kolozsváron, nem lehet okunk panaszra, a hotel minden igényt kielégít, a csarnok is szenzációs, látszik, hogy ez egy komoly Európa-bajnokság lesz. Élmény itt lenni.

A labdára azonban többen is panaszkodtak, ahogy arról már mi is írtunk tegnap, 13 ország képviselői levelet írtak a FIBA elnökének, hogy a Molten új fejlesztése nem tapad, túlságosan is csúszik.

- Egy kicsit az anyaga valóban csúszós, főleg ha izzadtság kerül rá, akkor nagyon zavaró tud lenni, könnyen kicsúszik a kézből. Dobásnál, passzolásnál is lehet ennek jelentősége. Volt már jobb labda is - kommentálta Kovács.

A portál végül kíváncsi volt arra is, Kovács Pétert elkíséri-e valaki otthonról a kolozsvári tornára.

- Az ismerősök, barátok, családtagok otthonról szorítanak. A feleségem a kislányunkkal van otthon, úgyhogy ők még nem kelnek útra, de a tévé elől követik az eseményeket.

A FIBA vezetősége egyébként már egyeztetett a résztvevő országok edzőivel a játékvezetői felfogásról, elvárásokról, szabályokról. A mieink most csendespihenőre vonultak, ebéd után érkeznek vissza a csarnokba.

Vármegyei szövetségek