30
Aug
2017
Fordulatos meccs az oroszok ellen
2017. augusztus 30.  |  02:34
Hamar nagy hátrányba került 17. helyért lejátszott mérkőzésen férfi Universiade-válogatottunk az oroszok ellen, de óriásit küzdve a 3. negyed végén fordított. A záró etapban volt már 6 pontos előnyük is a srácoknak, de a végét az oroszok bírák jobban.

Magyarország-Oroszország 67-74 (9-24, 21-18, 27-14, 10-18)

Magyarország: Wirth 3/3, Polyák 3/3, VÁGVÖLGYI 11/3, Kovács Á., Kővágó-Laska 4. Cs.: PERINGER 9, KELLER I. 8, GARAMVÖLGYI 5, Kósa, BUS 13/3, Tóth Z.

A külső posztokon jelentős magassági fölényben lévő orosz csapat kezdett jobban, hamar ellépett 13-3-ra, miközben a Bognár Kristófot ismét nélkülöző csapatunk több labdát is eladott. A padról érkező Peringer Balázs villanásaival próbált zárkózni csapatunk, ám ez rövid fellángolás volt, az oroszok a negyed hajrájában egy 11-2-vel 15 pontosra növelték előnyüket az első 10 percben 7 labdát eladó csapatunkkal szemben.

Vágvölgyi Ákos két sikeres büntetőjével kezdődött a második negyed, nem sokkal később egy triplát is beemelt. Az ő vezérletével 11-1-gyel kezdték a második szakaszt, 5 pontra felzárkóztak fiaink. A szakasz közepén váltva estek a kosarak, a félidő hajrájában újra 10 pont fölé növelte előnyét az orosz együttes. Kovács Ádám hármasával ismét e lélektani határon belülre kerültek fiaink, ám a végén az utolsó szó ellenfelünké volt, 12 pontos hátránnyal vonultak pihenőre Berényi Sándor tanítványai.

A második félidő elején Bus Iván vezetésével egy 8-2-vel újra megkezdte a felzárkózást férfi Universiade-válogatottunk. Kovács lépett elő vezérré, ám az ő találataira már rendre felelni tudtak az orosz egyetemisták. A szakasz közepén ismét 10 pontra nőtt a hátrány. A szakasz második félében 8-10 ponttal vezetett ellenfelünk, majd a hajrájában Keller Iván, Peringer és a triplát vágó Bus jóvoltából egy parádés 10-0-lal fordított a csapat, amely minimális előnnyel várhatta a befejező negyedet.

Ez egy újabb Bus-triplával indult, majd Garamvölgyi Ákos növelte 6 pontosra az előnyt. A hosszabb orosz kosárcsendet triplával törte meg ellenfelünk. A záró etapra felcserélődtek a szerepek, az első 3 negyedhez képest: az oroszok üldözték a mi fiainkat. A hajrában fordított ellenfelünk, amely pontosabb volt, jobban bírta a végjátékot, egy 11-0-lal lehajrázta csapatunkat.

Vármegyei szövetségek