29
Aug
2017
Felemás nap Tajvanon
2017. augusztus 29.  |  01:53

NŐK

Az első félidő nagy részében vezetett, ám a 3. negyedben leblokkolt női Universiade-válogatottunk, s elveszítette a portugálok elleni, a 9. helyért lejátszott mérkőzést, így a 10. helyen végzett.


Magyarország-Portugália 54-61 (20-17, 12-11, 4-13, 18-20)

Magyarország: Szűcs R. 4, RAUS V. 9/6, Szabó F. 9/3, Kaposi 9, BARNAI 17. Cs.: Vukov, KARLÓCAI 3/3, Miháczi 1, Pap 2, Hegedűs.

A portugálok triplával, lányaink Kaposi Pálma révén két duplával kezdték a 9. helyért rendezett összecsapást. Szűcs Réka is beköszönt, váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz közepén Barnai Judit két duplájára építve egy 8-2-vel ellépett ellenfelétől együttesünk. Egy 5-0-lal azonnal szorossá tette a meccset a portugál csapat, sőt a szakasz hajrájában ki is egyenlített. Karlócai Julianna jelentkezett játékra egy fontos triplával, s ennek köszönhetően vezetéssel zárta csapatunk a nyitó etapot.

2 portugál pontra felelt két jó büntetővel Pap Regina a második szakasz elején. Szabó Fanni majd Raus Vivien is bedobott egy-egy triplát, 7 ponttal ellépett női Universiade-válogatottunk. A félidő hajrájában több labdát eladtak lányaink, 4 pontra feljött a szívósan küzdő portugál csapat.

Barnai büntetőivel indult a játék szünet után, ám ezekre zsinórban 8 ponttal felelve fordítottak a portugálok. A hosszabb magyar kosárcsendnek 1 jó büntetőjével Miháczi Diána vetett véget, ám ez sem hozott változást szünet után elég szétesően kosarazó csapatunk játékában, az egyre magabiztosabbá váló rivális fokozatosan ellépett. A negyedben nem sikerült akciókosarat szerezni, a záró etap előtt 5 ponttal már a portugálok vezettek.

Ennek elején Szűcs jóvoltából több, mint egy negyed után született újra magyar kosár akcióból. Raus is villant, 1 pontra feljöttek a lányok. Ezt követően váltva estek a kosarak, Barnai találataival tartották a lépést ellenfelükkel Horváth József és Sterbenz Tamás tanítványai. A szakasz közepén azonban egy 6-0-lal hétpontosra növelte előnyét az ellenfél. Raus triplája után csillant fel újra a remény, de ellenfelünknek volt válasza, így jobb második félidei játékuknak köszönhetően a portugálok nyerték a helyosztót.

Bár Barnai Judit 17 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával zárta a találkozót, s lányaink 42-26-ra megnyerték a lepattanó harcot, ám eladtak 27 labdát - portugálok csak 9-et - így alulmaradtak, s végül a 10. helyen végeztek.

 

FÉRFIAK

Második félidei remek játékának köszönhetően fölényes győzelmet aratott férfi Universiade-válogatottunk a románok ellen.

Magyarország-Románia 74-50 (12-19, 10-8, 31-14, 21-9)

Magyarország: Wirth 5/3, POLYÁK 10, Vágvölgyi, Bognár 4, KŐVÁGÓ-LASKA 8. Cs.: BUS 12/6, Kovács Á. 4, KÓSA 5/3 , GARAMVÖLGYI 6, PERINGER 7, Keller 10/6, Tóth Z. 3/3.

Keleti szomszédaink elleni, a 17-20. helyért zajló csata előtt az volt a kérdés, vajon mennyit vett ki Berényi Sándor tanítványaiból az amúgy is fárasztó sorozat vége felé a Hongkong elleni hosszabbításos siker.

Bognár Kristóf a mieinknek szerzett vezetést. Váltva estek a kosarak, majd a szakasz közepén egy 8-0-lal elléptek a román egyetemisták. Két cserejátékosunk, Bus Iván és Kósa Tamás egy-egy triplával próbálta kihúzni csapatunkat a gödörből. Fiaink feljöttek 2 pontra, de a negyed 5 román ponttal, s ellenfelünk 7 pontos vezetésével zárult.

A második szakasz Bus triplájával kezdődött s ez egy huszáros 10-2-es, fordítást jelentő magyar roham kezdetét jelentette, amelyből Kovács Ádám duplákkal, druszája Wirth pedig egy triplával vette ki részét. A félidő vége ellenfelünké volt, amely egy 6-0-lal visszavette a vezetést, s 5 pontos előnye volt szünetben.

Kővágó-Laska Márk kosaraira építve parádés, 10-0-s rohammal kezdte Universiade válogatottunk a második félidőt, 5 pontos előnnyé alakítva az ugyanekkora félidei hátrányt. Egységes csapatjátékot nyújtva tartotta előnyét együttesünk, a védekezés összeállt, támadásban pedig szinte minden játékosunk hozzátett egy kicsit. A szakasz végén nagy dobópárbaj mellett elsősorban Bus ügyes megmozdulásai révén 10 pont fölé nőtt az előny, a 3. negyedben több pontot (31) dobtak fiaink, mint az egész első félidőben (22).

A befejező negyed elején Garamvölgyi Ákos növelte az előnyt, Keller Iván triplája után pedig már közel 20 ponttal vezettek fiaink. Sikerült megtörni a román csapatot, s a vége egészen sima lett, 24 ponttal nyertek a srácok, így holnap a 17. helyért játszhatnak.  

Vármegyei szövetségek