28
Aug
2017
Győzelem Hongkong ellen
2017. augusztus 28.  |  05:07
Látványos, színvonalas és roppant izgalmas mérkőzést játszott a 17-24. helyért férfi Universiade-válogatottunk Hongkong ellen. Az összesen 23 hárompontos kosarat hozó találkozón csapatunk szinte végig vezetve végül hosszabbítás után győzte le riválisát, s a 17-20. helyért folytathatja a küzdelmeket.

Magyarország - Hongkong 100-90 (26-17, 20-18, 21-27, 19-24, 14-4) h.u

Magyarország: WIRTH 19/3, POLYÁK 18/12, VÁGVÖLGYI 20/9, BOGNÁR 19/6, Kővágó-Laska 5. Cs.: Garamvölgyi, BUS 8, Kovács Á. 2, Kósa 6, Peringer 3, Keller I., Tóth Z.

Universiade-válogatottunk első pontjait a 17-24. helyért játszott meccsen, ahogy amióta sérülése után elfoglalta helyét a kezdő ötösben, szinte mindig, ezúttal is Bognár Kristóf szerezte, ám az ázsiai együttes 6-2-re ellépett. A csapatkapitány, Polyák László két gyors triplájával fordított Berényi Sándor legénysége. Nagy dobópárbaj alakult ki, Wirth Ádám is jelentkezett egy hármassal, de az ázsiaiak is betaláltak távolról. A szakasz közepén, ha szűken is, de a magyar csapat vezetett, ám Hongkong egyetemista kosarasai tapadtak fiainkra. A negyed hajrájában több játékosunk is pontosan szállt be a cserepadról, Bus Iván, Kovács Ádám, valamint Kósa Tamás 2-2 pontja is kellett ahhoz a remek 9-0-s rohamhoz, amelynek köszönhetően sikerült megugrani az ázsiaiaktól.

A második szakasz elején Bus büntetőivel 10 pont fölé nőtt a magyar előny. Ő és Bognár eredményes játéka jóvoltából a szakasz közepén 15 pontosra nőtt az előny. Két triplával Hongkong egy 10-0-s rohamot indított, s szorossá tette a meccset. Nagyon kellett a félidő hajrájában Vágvölgyi Ákos hármasa, a játékrész 6-0-s magyar hajrával, s fiaink 11 pontos vezetésével zárult.

Két ázsiai dupla után Vágvölgyi dobott hármast a második félidő elején, majd 6 pontra feljött Hongkong. Az újabb duplákat, sőt triplát is szerző Bognár tett róla, hogy ne legyen szorosabb az állás, tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét Universiade-válogatottunk. Kósa találatával ismét 10 fölé nőtt a különbség. A szakasz vége Hongkongé volt, amely újabb hárompontosokkal 5 pontra felzárkózott.

A záró szakasz elején lendületben maradt riválisunk, amely egy 5-0-lal ledolgozta hátrányát. E kiélezett helyzetben újra a cséká, Polyák lépett elő, duplát és triplát dobott. Ismét csapatunknál volt az előny, de az ázsiaiak ott lihegtek együttesünk nyakában, sőt újra egalizáltak. Ekkor a mieink is a triplákhoz nyúltak, Polyák és Vágvölgyi is betalált távolról, sőt egy duplával 8 pontra nőtt az előny. A hajrá óriási izgalmakat hozott, két triplával egy 12-4-es rohamot indítva ledolgozta hátrányát Hongkong, s hosszabbítás következett, amelyben az ellenfélnél volt a lélektani előny. Váltott vezetéssel indult a ráadás, Vágvölgyi szerzett 2 pontot magyar részről, de fordítottak az ázsiaiak. Bognár előbb egy büntetőt dobott be, majd egy triplát, ez utóbbival 3 ponttal ellépett csapatunk. Ez hatalmas lökést adott csapatunknak, a tripla egy 12-1-es magyar száguldás kezdetét jelentette, s innen már nem volt visszaút.

Játékosaink 10, az ázsiaiak 13 triplát dobtak, Bognár pedig 19 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával zárta az összecsapást.

Vármegyei szövetségek