27
Aug
2017
A 9. helyért játszhat női Universiade-válogatottunk
2017. augusztus 27.  |  03:09
Kapkodó kezdés után cserejátékosai eredményességére építve az első negyed hajrájában elhúzott csapatunk az argentinok ellen. Utána - bár a záró szakasz közepén volt egy kis hullámvölgy a játékban - lányaink már nem adták ki kezükből a vezetést, s összességében magabiztosnak mondható győzelmet arattak, így végül a 9. helyért játszhatnak.

Magyarország - Argentina 68-54 (16-8, 14-10, 16-12, 22-24)

Magyarország: Szűcs R. 6, Raus V., SZABÓ F. 13, KAPOSI 21/6 , BARNAI 7. Cs.: MIHÁCZI 7/3, PAP 11, Vukov 3/3, Karlócai.

A 9-12. helyért lépett pályára csapatunk Argentína ellen. Az argentin kosárlabda férfi vonalon igen sikeres, nyertek olimpiát, ám a női szakág nem túl ismert. Lányaink magassági fölényben játszhattak, mégis igen kapkodva, idegesen kezdtek, az első 8 dobásukat elhibázták játékosaink, ellenfelünk szerzett vezetést. Az első magyar pontokat a cserepadról érkező Miháczi Diána szerezte, aki triplával szállt be, amely rögtön magyar vezetést eredményezett. Két argentin dupla után egy másik cserejátékos, Pap Regina és a szintén a padról triplával beszálló Vukov Szonja vezérletével egy remek, 11-0-s rohamot repesztett Horváth József és Sterbenz Tamás együttese, amely így 8 pontos előnnyel zárta a szakaszt.

A második etap Szabó Fanni 2+1-es akciójával kezdődött, amelyet követően már 11 ponttal vezettek lányaink. Megtört a lendület, de igazán közel nem tudott csapatunkhoz kerülni az ellenfél. A félidő hajrájában Szabó és Pap lépett elő vezérré, találataikkal szünetig újra 10 pont fölé nőtt a magyar előny.

Kaposi Pálma kosaraival kezdődött a második félidő, 7-2-vel indított, s hamar 15 pont fölé növelte előnyét Universiade-válogatottunk szünet után. Hogy a folytatásban ezt a 15 pont körüli előnyt tartani tudták lányaink, arról elsősorban Kaposi gondoskodott, aki egy triplát is beemelt.

A befejező negyed elején váltva estek a kosarak, majd a játék képe alapján váratlanul, a minden mindegy alapon 1-2 triplát bedobó argentinok 10 ponton belülre kerültek. Barnai Judit és Szabó jóvoltából azonban sikerült újítani, Kaposi újabb triplája pedig megadta a kegyelemdöfést jól küzdő ellenfelünknek.

Kaposi 21 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával zárta az összecsapást, Szabó 13 pontja mellett kiosztott 8 gólpasszt. Barnai 7 pontja mellé 13 lepattanót is szerzett, a cserepadról érkező Miháczi pedig 7-7 ponttal és lepattanóval zárta a találkozót.

Vármegyei szövetségek