25
Aug
2017
Az Universiadéról jelentjük
2017. augusztus 25.  |  23:55

 FÉRFIAK

Három negyeden át jól játszott, s vezetett férfi Universiade-válogatottunk a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú lettek elleni meccsen, ám a záró etapban ahogy korábban a szerb, a balti legénység is lehajrázta csapatunkat.

Magyarország-Lettország 65-78 (22-16, 16-19, 12-10, 15-33)

Magyarország: Wirth 11/3, POLYÁK 11/3, Vágvölgyi 2, BOGNÁR 13, Kővágó-Laska 2. Cs.: Keller I. 4, KOVÁCS Á. 10/6, Peringer 8, Bus 1, Kósa, Garamvölgyi 3, Tóth Z.,

Kezdetben váltva estek a kosarak. A sérüléséből felépülő Bognár Kristóf két duplával és triplával kezdett, majd egy 2+1-es akciót is bemutatott. Vezérletével a negyed közepén 16-10-re ellépett a lettektől férfi Universiade-válogatottunk. A többiek szép egyenletesen osztoztak a pontokon, 7 játékosunk is szerzett 2-2 pontot a nyitó etapban, s a védekezés is működött, ellenfelünk 7 labdát is eladott.

A hatpontos első negyedbeli előnyt gyorsan megfelezte egy triplával a balti alakulat, szerencsére a koreaiak ellen remeklő Peringer Balázs azonnal felelt egy duplával. Ellenfelünk játékosai belőtték magukat távolról, s közelítettek csapatunkhoz, 1 pontra feljött Lettország, de Peringer és Polyák László és Wirth Adám nem engedte fordítani a lett együttest. Sőt, két utóbbi egy-egy triplájára építve vezettek már 8 ponttal is a mieink. A félidő 5 lett ponttal, ám 3 pontos magyar vezetéssel zárult.

Csapatkapitányunk, Polyák pontjaival kezdődött a második félidő. Az ő és Wirth vezetésével 7-2-vel kezdve a második félidőt ismét ellépett 8 ponttal Berényi Sándor legénysége. A küzdelmes szakasz második felében egy 6-0-lal 2 pontra feljöttek a lettek. A negyed végén a meccset remekül kezdő Bognár újra hozzászólt a találkozóhoz egy 2+1-es akció formájában, így együttesünk 5 pontos előnnyel várhatta a befejező etapot. 

Sajnos a záró szakaszra, ahogy a szerbek ellen, most is elfáradt az együttes. A szakasz első fele egyértelműen a fonalat elkapó lett csapaté volt, hiába dobott két triplát Kovács Ádám. Az addig hatékony védekezés szétesett, ellenfelünk szinte minden támadásából kosarat szerezve egy 24-9-cel 10 pontos előnyre tett szert, ennek köszönhetően végül felülkerekedett három negyeden át jól játszó csapatunkon.

Fordulatos mérkőzésen vereség Mexikótól

Jól küzdött, helyenként jól is játszott, de egy színvonalas, fordulatos mérkőzésen végül alulmaradt Universiade-válogatottunk a 13 hárompontos kosarat szerző mexikói együttes ellen

Magyarország-Mexikó 77-82 (25-24, 19-20, 16-20, 17-18)

Magyarország: WIRTH 16/12, Polyák 11, Keller I., KOVÁCS Á. 15/6, BOGNÁR 12. Cs.: Kővágó-Laska 4, KÓSA 11/9, Garamvölgyi 2, BUS 4, Vágvölgyi 2, Peringer.

Kissé átalakított, az eddigiekhez képest alacsonyabb szerkezetű ötössel kezdett férfi Universiade-válogatottunk utolsó csoportmeccsén a mexikóiak ellen. 

Bognár Kristóf révén a mieink szereztek vezetést, az első pár perc az ő és egy Victor Alvarez nevű mexikói kosaras dobópárbaját hozta. Váltott vezetéssel haladtak a felek, A szakasz közepén szűk előnyt állandósított ellenfelünk, de Berényi Sándor tanítványai tartották a lépést a mexikóiakkal. Wirth Ádám triplája után 15-15-ös tenisz állás alakult ki, majd a csereként érkező Kósa Tamás hármasával átvettük a vezetést. Következett egy 7-2-es mexikói roham, ám a fordulatos szakasz Kósa újabb triplájával és minimális 1 pontos magyar vezetéssel zárult. 

A második negyed Bognár és Bus Iván révén két magyar duplával indult. Néhány ponttal a mieink vezettek, de tapadt ránk Mexikó. A szakasz közepén Kósa a harmadik, Wirth pedig a második hármasát is beemelte, Kovács Ádám pedig dobott egy duplát, s ezzel a 8-0-lal 9 pontos előnyre tett szert csapatunk. A félidő hajrája ellenfelünké volt, a közép-amerikaiak egy 11-2-es rohammal ledolgozták hátrányukat.

A második félidő elején Wirth és egy mexikói váltott triplát, majd a szakasz közepén jött egy hullámvölgy, s egy 14-3-mal ellépett az ellenfél. Kovács triplájával próbált zárkózni csapatunk,

ez egy 10-3-as magyar roham kezdetét jelentette, amelynek során Wirth a 4. hármasát is bevágta, sikerült a negyed végéig 4 pontra felzárkózni.

Ez ugyan mexikói találattal indult, ám Kovács triplájával 3 pontra feljött együttesünk.Sajnos erre ellenfelünk is beemelt egy hármast, de volt tartása csapatunknak, amely egységes csapatmunkával egy 8-0-lal fordítani tudott. Két triplával visszaszerezte a vezetést riválisunk, izgalmasan alakult a végjáték fiaink tapadtak ellenfelükre, de a kritikus helyetekben rendre beesett egy-egy mexikói hármas, akik így végül felülkerekedtek csapatunkon, amelyből Kovács Ádám 15 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával zárta az összecsapást.

NŐK 

Magyarország-Koreai Köztársaság 78-62 (26-10, 15-18, 16-16, 21-18)

Magyarország: Szűcs R. 2, Raus V. 3/3, SZABÓ F. 21/3, KAPOSI 23, BARNAI 14. Cs.: Pap R. 4, Vukov 4, Hegedűs J., Miháczi 5/3, Gocsman 2, Karlócai, Simon. 

Kaposi Pálma 2+1-es akciójával a mieink szerezték meg a vezetést a magyar idő szerint elég szokatlan időpontban, reggeli fél 7-kor kezdődő találkozón, amelyet a 9-16. helyért rendeztek a tajvani Universiadén. A 4. percben pontok tekintetében Kaposi vezérletével 9, a lepattanók megszerzése vonatkozásában pedig 8-0-ra vezettek lányaink, nyoma sem volt álmos kezdésnek. Ellenfelünk 11-0 után büntetőből szerezte első pontját. Raus Vivien triplával mélyítette a két csapat közötti szakadékot, igen egyoldalú volt a játék. A negyed hajrájában Szabó Fanni is beemelt egy triplát, s bár a koreaiak is találtak egy-két kosarat, nagy kedvvel játszó lányaink a negyed végére közel 20 pontos előnyt szereztek, Kaposi 6 és fél perc alatt csaknem dupla-duplát (9-9 pont és lepattanó) ért el.

A második negyed elején felváltva estek a kosarak, s bár lányaink kettesével, az ázsiaiak pedig hármasával szerezték pontjaikat. A magabiztos magyar vezetést nem fenyegette veszély, a Kaposi-Barnai center duó, valamint Szabó jóvoltából állandósult csapatunk 15 pont körüli előnye.

A második félidő elején Kaposi és Barnai is elérte a dupla-duplát, csapatunk tartotta a 10 és 15 pont közötti előnyét.  A záró etap Miháczi Diána triplájával kezdődött, s ez egy 9-2-es roham kezdetét jelentette, amellyel 20 pontra nőtt az előny. Ezután bemutattak egy 6-0-t az ázsiaiak, de Szabó vezérletével női Universiade-válogatottunk visszaverte a támadást, s összességében magabiztos rajt-cél győzelmet aratott.  

 


 

 

Vármegyei szövetségek