Folytatódik a varsói torna
25
Aug
2017
Folytatódik a varsói torna
2017. augusztus 25.  |  18:57
Talán furcsa azt mondani egy tizennyolc pontos vereség után, hogy több kidolgozott helyzete volt a magyar válogatottnak, mint az angolnak, pedig a valóságban az tényleg így volt. A britek egészen elképesztő dobóformát fogtak ki, míg Váradiék a biztosnak tűnő helyzetek sorát puskázták el a pontatlan célzásnak köszönhetően.

- Azt gondolom, hogy tétmeccsen teljesen más eredmény születik - mondta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány. - Ezen a mérkőzésen most a két legfontosabb az volt, hogy lássuk Kemal Karahodzsicsot a rendszerünkben, illetve hogy Hanga Ádám játékba lendüljön. Én elégedett vagyok ebből a szempontból a látottakkal.

Azt pedig mi tegyük hozzá zárójelben, hogy az eredmény bizony csalóka, mert pont a végére alakult ki a legnagyobb különbség, ami messze nem fedi a mérkőzés képét.

A csütörtöki meccsen remekül harcolt a palánkok alatt Keller Ákos, akit nem kíméltek a brit centerek. Örömteli volt látni Golomán György jó megoldásait, kis szerencsével pontban is jobban mérhető lenne a játéka, de így is biztatóan mozgott a UCLA-Bruins erőcsatára.​

Ma este Izraellel csap össze a magyar csapat, s egyáltalán nem lesz könnyű dolga. Remek gárda ugyanis a ma esti ellenfél, NBA-játékossal, euroligás tapasztalattal bíró rutinos emberekkel.

A magyarok egyébként remekül érzik magukat Varsóban, nem győzzük hangsúlyozni, hogy az otthon maradt Tóth Ádámon kívül nincs sérült, ami nagyon fontos a torna előtt egyetlen héttel. A főváros szélén lévő szállodában lakik mind a négy válogatott, azért itt, mert Varsó röplabda Európa-bajnokságot rendez ezekben a napokban, s egyszerűen minden szállás foglalt.

Vármegyei szövetségek