24
Aug
2017
Női csapatunk kikapott Tajvantól az Universiadén
2017. augusztus 24.  |  00:37
Az első negyed hajrájában nagyon elengedte a veretlen házigazda tajvani csapatot női Universiade-válogatottunk, amely ettől kezdve próbált futni az eredmény és ellenfele után. A remekül sikerült második negyedben 6 pontra feljött együttesünk, ám a hazaiak újítani tudtak, s szünet után végig kézben tartva a meccset magabiztos győzelmet arattak.

Tajvan-Magyarország 76-64 (26-11, 16-24, 18-16, 16-13)

Magyarország: Szűcs R. 2, Raus V., SZABÓ F. 20, KAPOSI 23, BARNAI 8. Cs.: Vukov 2, Pap R. 4, Miháczi, Hegedűs 2.

Nagyobb különbségű győzelemre lett volna szükség a veretlen, a még a mieinket a nyitó napon fölényesen legyőző svédeket is felülmúló házigazdák ellen. Ehhez képest nekünk esett, s gyorsan ellépett 7-0-ra a vendéglátó együttes Kaposi Pálma 4, majd Szabó Fanni 2 pontjával gyorsan felzárkózott Horváth József és Sterbenz Tamás együttese. A hazaiak ezt követően igazolták jó hírüket, s egységes csapatmunkával, távolról remekül dobva egy 16-2-vel szinte állva hagyták gyengén védekező Universiade-válogatottunkat. 

A második szakasz elején csapatunk Szabó és Kaposi vezérletével próbált csökkenteni a hátrányon. Váltva estek a kosarak, állandósult a hazai együttes 15 pont körüli előnye. A szakasz közepén egy - az eddigiek alapján, valljuk meg, váratlan - 9-0-lal 6 pontra feljöttek lányaink. A felzárkózás sokat kivett csapatunkból, a negyed hajrájában újított a tajvani együttes, s egy 8-2-vel 10 pont fölé nőtt előnye. Barnai Judit duplája és Vukov Szonja triplája adott ismét reményt, szünetben 7 ponttal vezettek az ázsiaiak. Bár az első félidő két messze legeredményesebb játékosa két magyar hölgy, Szabó (12 pont) és Kaposi (11) volt, a hazaiaktól nem kevesebb, mint 10 játékos talált be kosarunkba, a mieinktől viszont csupán öten szereztek pontot az első 20 percben.

Térfélcsere után váltva estek a kosarak, Szabó és Barnai révén tartotta a lépést csapatunk a hazaiakkal. Egy triplával 10 pont fölé nőtt a vendéglátók előnye, majd ez a 10 pont körüli különbség állandósult, nem sikerült közel kerülni a tajvani hölgyekhez, mindenre volt válaszuk a hazaiaknak. 

Az összecsapás a záró etap elején dőlt el, ezt 8-0-lal kezdve 17 ponttal elhúztak a hazaiak. Kaposi és Szabó nem engedte szétesni a csapatot, volt tartása, de szorossá tenni az összecsapást nem volt esélyük lányainknak.

Kaposi Pálma 23 pontja mellé 9 lepattanót is szerzett, Szabó Fanni 20 ponttal, 6 lepattanóval és 7 gólpasszal fejezte be az összecsapást, Barnai Judit pedig 8 ponttal és 14 lepattanóval zárta a találkozót.

Vármegyei szövetségek