U20-as leány Eb: előre az ötödik helyért
15
Jul
2017
U20-as leány Eb: előre az ötödik helyért
2017. július 15.  |  15:20

Szombaton tovább folytatódik a leány U20-as Európa-bajnokság, amelyen a mieink remek eredményekkel a legjobb nyolcig jutottak, ám ott a torna favoritjától, a spanyol válogatottól vereséget szenvedtek. , Ennek ellenére Aho Nináék csak a győzelmet tartották volna elfogadhatónak a csütörtöki negyeddöntőben. Ez nem jött össze, így aztán az elkeseredés lett úrrá a lányokon.

- Érthetően letörtek a lányok a spanyolok elleni meccs után, így aztán ma egy közös programmal igyekeztünk felrázni őket - mondta a kosarsport.hu-nak a csapat szövetségi kapitánya, Cziczás László. - Most már mindenki nagyon készül a mai belgák elleni meccsre, minden meg fogunk tenni, hogy játszhassunk a torna utolsó naphján az ötödik helyért.

Cziczás László szernt nem könnyű ellenfél a belga csapat.

- Persze aki eljut a legjobb nyolcig, az nem gyenge csapat, ám a belgák elsősorban nem a kimagasló kosártudásukkal, hanem egységükkel, fegyelmezettségükkel nyűgözték le a szakembereket, ez az ő nagy erősségük. Hiszek abban, hogy kéepsek vagyunk nyerni, ám ehhez kell a fegyelmezettség.

A csapatban alighanem midnenki vállalja majd a játékot, annak ellenére, hogy néhányan kisebb megfázással küszködnek.

A mérkőzésre 15 órakor kerül sor, és megtekinthetó itt:

http://www.fiba.com/ls/#12862&12869-45-A 


Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek