15
Jul
2017
3x3-as edzőtábor a Honvéd sporttelepen - csak fiataloknak
2017. július 15.  |  03:09
Az MKOSZ és a BKSZ támogatásával a múlt héten edzőtábort szervezett a Budapest 3x3-as divízió a Honvéd Dózsa György úti sporttelepén. Hogy mi is ez a divízió, s miről is szólt az edzőtábor, arról Baksa Szabolcs, a divízió vezetője mesélt.

Mint elmondta, az új 3x3-as szakágban egyrészt rendkívül eredményesek vagyunk, világ és Európa-bajnoki érmeket értek el csapataink a különböző világversenyeken, ráadásul felkerült az olimpia műsorába. Mindezt meglovagolandó hozták létre a divíziót, amely a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Budapesti Kosárlabda Szövetség támogatásának köszönhetően szervezte meg az edzőtábort. Ezen 3-3 csapatnyi, azaz összesen 12-12 16 éves fiú és lány vett részt különböző budapesti egyesületekből - nem is feltétlenül a legismertebb akadémiákról, hanem kisebb egyesületekből.

Az edzőtábor elején a férfi válogatott kapitánynak segítője, Földi Sándor, a női kapitány, Károlyi Andrea, valamint a férfi és női U18-as együttes két szakvezetője, Szarvas Gábor és Földi Attila tartott bemutató edzéseket a játékosoknak. Ezeken a foglalkozásokon kifejezetten a 3x3-as szakágra kitalált, szakágspecifikus gyakorlatokat, feladatokat végeztek a játékosok. A foglalkozásokat a játékosok edzői is megtekintették, s jegyzeteltek is. Napi 2 edzés szerepelt a programban, amelyet dobó- és ügyességi versenyek színesítettek. A hét második felében a felnőtt válogatottak - s szakvezetőik - elutaztak Amszterdamba az Európa-bajnokságra.

Az utolsó napon, hogy a játékosok a hét elején végzett edzésmunka révén felszedett tudást is bemutathassák a szervezők egy tornát rendeztek, amelyet a fiúknál a Honvéd, a lányoknál a Kiss Lenke Kosársuli csapata nyert meg.

Baksa Szabolcs elmondta: távlati terv, hogy az ilyen jellegű 3x3-as szakmai programokat országszerte rendezzenek a különböző megyékben, régiókban. A budapesti 3x3-as divízió következő programjára októberben kerül sor, ez pedig egy edzőképző tanfolyam lesz az új szakágban.

Vármegyei szövetségek