U20-as fiú Eb: hosszabbításos vereséggel kezdtünk
14
Jul
2017
U20-as fiú Eb: hosszabbításos vereséggel kezdtünk
2017. július 14.  |  22:07

Valamivel több, mint egy hónappal a felnőtt válogatott romániai Eb-szereplése előtt, ma Portugália legjobbjai ellen debütált a nagyvárai korosztályos tornán a magyar fiú U20-as nemzeti csapat.

Két és fél perc után, 2-4-nél Németh Ákos ellen ítéltek sportszerűtlen faultot, de szerencsére sem a két büntető, sem pedig az oldalbedobás után nem értek el pontot a portugálok. Elég alacsony volt a színvonal, sok volt az elemi hiba mindkét oldalon, a küzdésre nem lehetett panasz, de rengeteg volt az eladott labda és a rontott dobás. Négy pont volt a legtöbb, amivel vezettünk, de az egészpályás letámadás megzavart minket, a pontszegény első negyed után összesen termeltek húsz egységet a csapatok (9-11).

Kucsora két duplájával meglógtunk a folytatásban, sőt Demeter egy jó büntetőjével már 9-16 volt az állás. Tovább tartott a lendületünk, a tizennegyedik percben Demeter tripláját követően 13-22-nél időt kértek a portugálok. Eleinte úgy tűnt, hiába, mert tíz fölé mentünk, de aztán csak visszajött a rivális. 22-26-nál Doktor kapott technikait reklamálásért, Brito triplájával pedig látótávolságon belül kerültek a fehér mezesek, 28-30-as állással zárult az első félidő. Pontjaink közel felét, tizennégyet Kucsora szerzett.

Németh Ákos labdavesztését kihasználva kiegyenlítettek a portugálok. Aztán megint tudtunk váltani, sikerült újra meglépni, hiába kértek 32-40-nél időt a luzitánok. Ezúttal az utolsó kosaruk már érvénytelen volt, 37-47-ről indult a záró(nak hitt) felvonás.

5-0-val kezdett Portugália, két és fél perc után időt kértünk. Már-már úgy tűnt, megvan a meccs, állandósulni látszott a két csapat közti tízpontos differencia. A hajrát azonban nagyon elszúrtuk. 56-55 után Krjajszki négy büntetőt is értékesített, ezzel három ponttal vezettünk. Az utolsó előtti perc végén Forray Gábor kapott technikait, majd tizenöt másodperccel a vége előtt Madureira bevágta kintről, Demeter viszont rontott, így 59-59 után jöhetett a hosszabbítás.

Hiába próbálkozott Krnjajszki, Cardosóék bírták jobban a ráadást. Pedig volt remény, Fülöp büntetői után, fél perccel a vége előtt, 68-67-nél, a félpályánál labdát szereztünk, de nem tudtunk betalálni. Hiába uraltuk tehát a meccs nagy részét, a nagyot küzdő portugálok kiénekelték a sajtot a szánkból - tudósított a BB1.hu.

Portugália U20 - Magyarország U20 68-67, h.u. (9-11, 19-19, 9-17, 22-12, 9-8)

U20-as, B-divíziós Eb

Nagyvárad, Antonio Alexe Aréna

Magyarország: Kerpel-Fronius 6/3, Kucsora 24/12, Németh Á. 5/3, Demeter 11/6, Pápai -. Csere: Krnjajszki 10/3, Márton -, Fülöp 4, Doktor 4, Filipovics 3.

Forray Gábor, a magyar válogatott szövetségi edzője: Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk egy ponttal, a fiúk mindent megtettek, nagyot küzdöttek, és megérdemelték volna, hogy nyerjenek. A tanulságokat le kell vonni a
meccsből, sajnos ennyi elemi hibát, sok ki nem kényszerített hibát nem szabad elkövetnünk, mint amennyit ma összehoztunk. Sok volt az eladott labdánk, a végén nem volt szerencsénk, illetve a fáradtsággal csökkent a koncentráció is, ezek mind megbosszulták magukat. Kár érte, mert úgy érzem, hogy az egész mérkőzést figyelembe véve mi jobbak voltunk, pedig az előzetes várakozások szerint a portugálok erősebbnek és fizikálisabbnak tűntek, mint mi, ezt azonban lelkesedéssel és küzdeni tudással pótolnitudtuk.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/u20b/2017/1407/Portugal-Hungary#|tab=boxscore_statistics 


A mérkőzés megtekinthető itt:

https://www.youtube.com/watch?v=xnLGTiGC4JM 

Fotó: fiba.com 


Vármegyei szövetségek