Készül az Eb-re az U20-as fiú válogatott
14
Jul
2017
Készül az Eb-re az U20-as fiú válogatott
2017. július 14.  |  02:02
Pénteken kezdődik az U20-as válogatott számára a romániai B-divíziós Európa-bajnokság, ahol a D-csoportban Portugália, Horvátország, Moldova, Koszovó és Írország vár a mieinkre. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Mócsán Bálint, Pongó Marcell és Lewis Chester sem áll Forray Gábor szövetségi edző rendelkezésére. A tréner a Bb1-nek nyilatkozott az előző hetek munkájáról, valamint a célokról.

- Amit elterveztünk, azt maximálisan végrehajtottuk, mindenki izgatottan várja, hogy megkezdődjön az Európa-bajnokság - kezdte a szövetségi edző. - Ezúton szeretném megköszönni azoknak a játékosoknak, akik a nyáron részt vettek a felkészülésen, és itt nem csak a kiutazó tizenkét emberről beszélek, mivel a többiek is nagyon sokat segítettek, az érettségi vizsgák mellett a szabadidejüket áldozták fel. Az év közben szerzett sérülések miatt sajnos négy játékosunk sem állt a rendelkezésre, valamint az Amerikában játszók is hiányoztak. Az utóbbit nem az én tisztem eldönteni, de érdekes, hogy a tőlünk fejlettebb kosárlabdával rendelkező országokban nem jelent problémát a részvétel a nyári programokon. Kár, hogy nem tudunk profitálni az ő tehetségükből, de akik most a rendelkezésünkre állnak, ők a legjobbak, és ők fogják a tudásuk legjavát nyújtva képviselni az országot - folytatta a KTE Duna-Aszfalt vezetőedzője.Forray hozzátette, bizakodásra ad okot, hogy az előző négy mérkőzésből hármat megnyertek, de tisztán kell látni, hogy ez a csapat egy évvel fiatalabbakra, a '98-as korosztályra épül.

- Merészebb céljaink vannak, mint amit a realitás mutat, majd meglátjuk, mi sül ki ebből. Mindenképpen azon leszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el. A felkészülés során a védekezésünk nagyon jól működött, hiszen átlagban hatvan pontot kaptunk, a támadó játékunkkal viszont akadtak problémák. Akkor érhetjük el a céljainkat, ha végig egységesek leszünk, ha mind a tizenkét ember és a stáb együtt lélegzik és gondolkodik. Elsődleges célunk az, hogy minden meccs után emelt fővel hagyjuk el a pályát. Ha ez arra elég, hogy nyerjünk, akkor boldogok leszünk, ha pedig csak vereségre elég, akkor is büszkék leszünk. Arra törekszünk, hogy megnyerjük azokat a találkozókat, ahol mi vagyunk az esélyesek, a tőlünk erősebb csapatok ellen pedig valahogy bravúrt érjünk el - folytatta Forray Gábor.

A válogatott pénteken Portugália ellen kezdi meg a szereplését Nagyváradon, a tréner szerint rögtön erős csapattal találjuk szembe magunkat.

- Magasak, erősek, nagyon jó generáció a portugáloké. Felnőtt tapasztalattal is rendelkeznek, ami nálunk nagy probléma, hiszen a mi játékosaink egyáltalán nem játszanak felnőtt mezőnyben. Még a koszovóiak közül is játszanak néhányan a bajnok Prishtinában tizenöt perceket. Minden ellenfelünkből maximálisan felkészültünk, megszereztük azokat az információkat, amikre szükségünk volt. Tiszta lelkiismerettel és bizakodással várjuk a meccseket. Nem emelnék ki senkit a csapatomból, egységben az erő - mondta zárásként a BB1.hunak Forray Gábor.



Vármegyei szövetségek