U20-as leány Eb: derűre ború
09
Jul
2017
U20-as leány Eb: derűre ború
2017. július 9.  |  21:51
Vasárnap este a szlovének ellen folytatta szereplését a portugáliai A-divíziós Európa-bajnokságon a magyar U20-as lány válogatott.

Másfél percig eredménytelenül gyűrték egymást a csapatok, Ocvirk triplája jelentette az első kosarat, amire aztán Prezelj egy büntetőt rátett. Két és fél perc után Kuttor szerezte az első magyar pontokat, 8-2-nél időt kért Cziczás László. A tegnapival ellentétben sokkal kapkodósabb volt a támadójátékunk, és borzasztó százalékkal dobtunk (az első negyed végén például 0/11 volt a triplamutatónk). Kroselj hármasával már tízzel ment az ellenfél (14-4). Az látszott, hogy a szlovének jól felkészültek a franciák ellen parádézó mezőnyembereinkből. Feljöttünk ötre, de aztán pillanatok alatt 22-9 lett az állás. Nyugati szomszédaink sokkal gyorsabbak voltak, mint a kissé „darabosabb" franciák, és sokkal agresszívebben is védekeztek, emellett a büntetővonalra is elég sokszor állhattak. Török, Kuttor és Weininger tartottak meccsben minket, Studer, Aho és Dubei nem is dobtak pontot az első negyedben, amely 27-15-ös eredménnyel zárult.

Török pontjaival kezdtünk el zárkózni, 31-20-nál időt kértek a szlovének. Többször is lett volna esélyünk tízen belül kerülni, de egyszer sem sikerült. Dubei révén a tizenötödik percben megszereztük első triplánkat, éppen a tizenötödik kísérletre. „Apró" szépséghiba, hogy rögtön kaptunk kettőt válaszul az ellenféltől, 40-23-nál újra időt kért a magyar kispad. Az utolsó percben Kroselj kosarával már húsz volt közte, az első félidő végén 48-26 volt az állás.

A fordulás után csak még tovább nőtt a különbség, amely már a harmincat is súrolta. Sokkal jobban koncentráltak a szlovének, akik a lepattanókat is jobban szedték. Aho Nina a huszonötödik percben, büntetőkből szerezte meg első pontjait. Nem sokkal később, 58-32-nél újabb időt kértünk. Studer a harmincadik percben iratkozott fel a pontszerzők listájára, egy sportszerűtlen fault utáni büntetőkből. A harmadik negyedet sikerült egálra hozni (16-16), a záró felvonás 64-42-ről indult.

Török szenzációsan játszott, a negyedik negyed elején már elérte a húsz pontot, 2+1-es akciójával pedig húszon belülre hozta a mieinket. Természetesen az utolsó negyedben is hamar összegyűlt az öt csapathibánk, a szlovének összesen harmincnégyszer állhattak a büntetővonalra, míg mi tizennyolcszor. A végén már jórészt a cserék játszottak, a szlovének győzelmére már nem tudtunk veszélyt jelenteni, csak a számszerű végeredmény volt a kérdéses - tudósított a BB1.hu.

Nem sikerült megismételni a tegnapi extra játékunkat, igaz az ellenfél is sokkal jobb játékerőt képviselt, mint tegnap a franciák. Folytatás hétfőn a nyeretlen bosnyákok ellen.

Szlovénia U20 - Magyarország U20 77-55 (27-15, 21-11, 16-16, 13-13)

U20-as, A-divíziós, lány Európa-bajnokság

Matosinhos, Pavilhao Municipal de Guiföes

Magyarország: Studer Á. 2, Aho 2, Dubei 5/3, Török 20/3, Kuttor 5. Csere: Weninger 9/3, Kiss 5, Kocsis -, Bach 1, Markó 6/6, Tóth T. -, Benke -.

Statisztika:

http://www.fiba.com/europe/u20women/2017/0907/Slovenia-Hungary#|tab=boxscore_statistics 

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek