3x3-as Eb: elmarad a címvédés
09
Jul
2017
3x3-as Eb: elmarad a címvédés
2017. július 9.  |  16:47
Európa-bajnoki címvédő női válogatottunk 3-2-re, majd 4-3-ra még vezetett, de ezt követően gyakorlatilag végig próbált futni az eredmény és a remek szerkezetű, kitűnően játszó francia együttes után és végül 17-11-re kikapott az Amszterdamban zajló FIBA 3x3-as Európa-bajnokság negyeddöntőjében. 

A negyeddöntők során a csapatunkat a csoportban legyőző svájciak simán, 20-10-re kikaptak a hollandoktól, majd a spanyolok verték 15-11-re az olaszokat. Az utolsó előtti negyeddöntőben a két az előző évadban Cegléden játszó kosarassal - Skorics, Makszimovics - felálló szerbek 4-1-es vezetésről 18-9-re kikaptak a világbajnok oroszoktól.

Az utolsó elődöntő volt a mi lányainké a két 190 centi fölötti játékost felvonultató, a csoportjukat veretlenül megnyerő franciák ellen. 

Büntetőből ellenfelünk szerzett vezetést, majd ügyes centerkosárral növelte előnyét. Theodorán Alexandra közel másfél perc elteltével betörésből szerzett kosara úgy tűnt, megnyugtatta az igen idegesen, görcsösen kezdő mieinket , Bozóki Bettina, majd Medgyessy Dóra is beköszönt, sikerült átvenni a vezetést. Új erőre kapott ellenfelünk, távoli találatokkal 7-4-re elhúzott. Theodoreán villant újra, de ellenfelünknek mindenre volt válasza. Medgyessy próbálta versenyben tartani csapatunkat, de a remek helyzetfelismeréssel játszó franciákhoz nem sikerült igazán közel kerülni.

Betörésekkel operáló lányainkkal szemben a franciáknak meglett a 7 hibájuk, Theodoreán két büntetőből egyet értékesítve 2 pontra hozta fel védekezésén keményítő csapatunkat. A zsűriasztalnál történt tanácskozás után elvettek 1 pontot lányainktól, szerencsére ezt Bozóki hamar visszaszerezte. Demoralizáló, a támadóidő utolsó másodpercében dobott duplájával felelt ellenfelünk, s ezt követően már  - bár mindent megpróbáltak távolról gyengén dobó lányaink - nem tudták igazán szorossá tenni a találkozót, így címvédő válogatottunk nem jutott a legjobb négy közé. 

Franciaország-Magyarország 17-11

A magyar válogatott pontszerzői: Medgyessy 5, Bozóki, Theodoreán 3-3.

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek