3x3-as Eb: megvan a továbbjutás
07
Jul
2017
3x3-as Eb: megvan a továbbjutás
2017. július 7.  |  21:06
A fölényes győzelemmel végződő első találkozó után a másodikon, a svájciak ellen FIBA 3x3-as női válogatottunknak nem sikerült megismételni a románokkal szemben mutatott remek játékát, így alulmaradtak. A továbbjutás azonban még egy lehetséges körbeverés esetén is biztos, a románok már semmiképpen nem előzhetik meg Károlyi Andrea tanítványait. 


Lányaink egy abszolút önbizalomnövelő találkozóval, a románok elleni parádés, 18-6-os diadallal a lábukban várták az andorrai selejtező döntőjében legyőzött, Amszterdamban még teljesen friss, első fellépésére készülő svájci alakulat elleni összecsapást.

Theodoreán Alexandra szemfüles vezető kosarára feleltek a svájciak, majd büntetőből fordítottak. Bozóki Bettina egyenlített. Nem működött olyan olajozottan a gépezet, mint a románok ellen, pontatlanok voltak a befejezések, a védekezés szerencsére hatékony volt. Bozóki szép center kosarával visszaszerezték lányaink a vezetést. Erre azonban egy duplát szerezve ismét ellenfelünk vezetett. Theodoreán egalizált, majd újra Bozóki villant, ezt követően pedig rontott büntetője után visszaszerezve a lepattanót volt eredményes, így 6-4-re elhúzott válogatottunk. Ekkor befagyott az eredményjelző, mindkét csapat több akciót elrontott. A holtpontról a svájciak mozdultak el közeli kosárral, kihasználva, hogy Bozóki éppen pihent. Ellenfelünk villámgyorsan egy újabb center kosárral, majd egy duplával egy 4-0-t hozott össze, s 8-6-ra ellépett. Időkérés után újabb svájci kosár született, majd Medgyessy Dóra és Bozóki ügyes összjátéka után utóbbi volt eredményes. Lányaink kapkodtak, a svájciaknak mindenre volt válaszuk, a büntetőket is jól dobták, 12-8-es vezetéssel fordultak az utolsó percre. Csapatunkból csak Bozóki volt veszélyes a svájci kosárra, a frissebb, taktikusan játszó, s a kritikus időszakokban nyugodtabb svájci csapat megérdemelten győzött.

Magyarország-Svájc 10-14

A magyar válogatott pontszerzői: Bozóki 8, Theodoreán 2.

Fotó: fiba.com 



 

 


Vármegyei szövetségek