Remek rajt a románok ellen
07
Jul
2017
Remek rajt a románok ellen
2017. július 7.  |  16:05
Parádés játékkal és ami ennél is fontosabb, magabiztos, fölényes győzelemmel kezdte meg szereplését a címvédő női FIBA 3X3-as válogatottunk az amszterdami Európa-bajnokságon. Károlyi Andrea tanítványai a tavalyi kontinensviadal ezüstérmese a román válogatott ellen arattak  kiütéses győzelmet.

Lányaink a tavalyi döntő visszavágójával kezdték az idei Eb-t, hiszen ugyanez a két együttes játszotta az elmúlt évben Bukarestben az Európa-bajnokság fináléját. Ez az összecsapás ígérkezett a kontinensviadal nyitó napján a legrangosabb találkozónak.

Bozóki Bettina révén a mieink szereztek vezetést, de azonnal jött az egyenlítés. A tavalyi Eb MVP-je, Medgyessy villant. Süle Krisztina első találatával 2 ponttal megugrott csapatunk. 3 perc elteltével már minden játékosunk beköszönt. 2-2 után kiváló, Európa-bajnoki címvédőhöz és vb-ezüstérmeshez méltó játékkal egy 8-0-t  repesztettek lányaink, öröm volt nézni az egységes csapatjátékot, nem volt gyenge pont válogatottunknál. Ellenfelünk ugyan beemelt egy duplát, ám erre a helyenként örömjátékot bemutató válogatottunk zsinórban 7 ponttal felelt. A szemet gyönyörködtető, látványos és szellemes támadójáték mellett ki kell emelni a kemény, határozott, s roppant hatékony védekezést. A lányok végül egy pazar erődemonstrációval kezdve az Eb-t fokozatosan elhúzva a tavalyi Eb-ezüstérmestől kiütéses, 18-6-os győzelemmel kezdték a kontinensviadalt.

MAGYARORSZÁG - ROMÁNIA  18-6

Válogatottunk pontszezői: Medgyessy 6, Bozóki 5, Süle 4, Theodoreán 3.

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek