Streetball Oroszlányban
03
Jul
2017
Streetball Oroszlányban
2017. július 3.  |  02:34
A hajnali esőzés miatt aggódtak a szervezők, hogy csarnokba kell vinni a szombati oroszlányi OTP Junior adidas streetball rendezvényt, de úgy fél 7-től az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, így a résztvevők megúszták szárazon.

Nagyon kitettek magukért a helyi szervezők, hiszen a helyi kosaras utánpótlás mozgósításának is köszönhetően, rengeteg, összesen 96 csapat nevezett, a kenguru kategóriában 19. Persze érkeztek csapatok a fővárosból s távolabbról is, Paksról, Kaposvárról, volt Révkomáromból is csapat. Amikor a nem helyi együttesek befutottak, mint kiderült, sok helyről szakadó esőben indultak, s emiatt kissé elbizonytalanodtak, útra keljenek-e - de Oroszlányt a streetball idejére elkerülte az eső.

A rendezvény nagy része ideális időben, felhős égbolt és 26-28 fokos hőmérséklet mellett zajlott. Kora délután pedig kisütött a nap, így a végső küzdelmek már szikrázó napsütésben zajlottak. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is sok - szám szerint 10 - csapat indult el a VIP-tornán, volt csapatuk a város labdarúgóinak, indítottak egy egységet a kosárklub edzői, a rendőrség és az önkormányzat is nevezett.

Színvonalas volt a zsákoló viadal, a dobóversenyeket eddigi hagyományoknak megfelelően a régi kiscsarnokban tartották meg. A rendezvényt a helyi zumba csoport előadása és a Face Team akrobatikus bemutatója tette még látványosabbá.

Most három hát szünet következik, a jubileumi 25. évad következő rendezvényére július 22-én Zánkán kerül sor, nevezni 20-ig lehet a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon.

Fotók: Streetball Challenge Hungary Facebook

Vármegyei szövetségek