U20-as női csapatunk sikeres főpróbát tartott
02
Jul
2017
U20-as női csapatunk sikeres főpróbát tartott
2017. július 2.  |  22:37
Hajrájához érkezett a portugáliai Európa-bajnokság előtt álló magyar U20-as lány válogatott felkészülése, Cziczás László együttese az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában a B-divíziós Nagy-Britanniát fogadta.

A mieink a papírformának megfelelően könnyed győzelmet arattak. Érdemes megemlíteni, hogy Kuttor Enikő 13 perc alatt ért el 8 pontot és 12 lepattanót, Aho Nina pedig 3 pontja mellé 6 asszisztot is kiosztott.

Cziczás László, a magyar válogatott szövetségi edzője: - Egy B-divíziós csapat ellen játszottunk ma, abszolút másodlagos volt az eredmény. Próbáltuk egy-két mozaik kockát a helyére tenni, van még kérdőjel a tizenkettes keretet illetően, azon volt a fő hangsúly, hogy eldöntsük, ki lesz a tizedik-tizenegyedik-tizenkettedik játékos. Holnap este véglegesítjük a keretet. Az utolsó negyedre kicsit dekoncentrálttá váltunk, azért lett ez a kisebb különbség. Már nagyon várjuk az Eb-t, eddig játszottunk erős, A-dicíziós csapatok ellen, most egy kicsit a gyengébb angol csapathoz visszaszürkültünk. Lesz még Magyarországon is négy-öt edzésünk, azon még sok munkát el fogunk végezni, a finomítások még hátra vannak, de a szisztémát már nagyjából tudjuk, amely szerint szeretnénk játszani. A felkészülés során voltak ugyan kisebb vírusfertőzések és kisebb sérülések, amik hátráltatták a munkát, talán a legnagyobb probléma Studer Ágival volt, aki 2-3 hetet is ki kellett, hogy hagyjon a bokasérülése miatt, neki ez volt az első olyan meccse, amikor érdemben tudott játszani. Fizikálisan még utol kell érnie magát, ezért még pont jó, hogy van egy hetünk, reményeim szerint komplett csapattal fogunk tudni Portugáliába utazni.

Magyarország U20 - Nagy-Britannia U20 60-32 (17-7, 20-9, 14-6, 9-10

Edzőmeccs, Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok

Magyarország: Studer Á. 9/9, Kuttor 8/3, Tóth T. 8, Weninger 7/3, Markó D. 6/6, Solymosi 4, Kocsis 4, Benke 3/3, Aho 3/3, Böröndy 2, Török 2, Dubei 2, Bach 2.

Cziczás László, a magyar U20-as női kosárlabda válogatott szövetségi edzője ma este kijelölte az A-divíziós Európa-bajnokságra utazó tizenkettes keretét. A szakember a BB1.hu-nak elmondta, úgy döntött, hogy a Vasas centere, Solymosi Noémi és a Sopron bedobója, Böröndy Dominika marad itthon.

- Nagyon fájdalmas volt meghozni a döntést, reméljük, hogy Noémi és Dominika is csak még jobban megerősítik magukat a jövőben, még elszántabbak lesznek, és bizonyítani fogják, hogy helyük van a válogatottban. Lesz még négy edzésünk az Eb előtt, azon megpróbálunk minden hibánkat kijavítani. Szerencsére sérülés nem hátráltat minket, így kompletten tudunk készülni csütörtök reggelig - mondta Cziczás László.

Az Eb-re utazó magyar keret:

Bach Boglárka

Dubei Debóra

Weininger Virág

Tóth Tímea

Aho Nina

Markó Dorina

Kuttor Enikő

Kocsis Fanni

Kiss Angelika

Benke Sára

Török Ágnes

Studer Ágnes

A mieink a bosnyákokkal, a franciákkal és a szlovénekkel szerepelnek egy csoportban a hat nap múlva kezdődő, portugáliai kontinenstornán.

 

Vármegyei szövetségek