U18: kettős győzelem Románia ellen
01
Jul
2017
U18: kettős győzelem Románia ellen
2017. július 1.  |  22:53

Harmadik hete készül együtt a nyári Európa-bajnokságra az U18-as fiú kosárlabda-válogatott (képünkön a soproni különítmény: Werner Viktor, Polgàrdy Ádám, Papp Barna, Rátvay Balázs, és a válogatott technikai vezetője, Farkas Dávid) , amely tegnap este le is játszotta első edzőmeccsét Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban.

Ferenczi Tamás együttese a románokkal találkozott. A találkozón már nem lépett pályára az élvonalba frissen feljutó DEAC üdvöskéje, Fazekas Csaba, aki mandulaműtét miatt két hét után elhagyta az edzőtábort. Mivel a beavatkozás után egy hónapig nem játszhat, így lemarad a tallini, B-divíziós Eb-ről is.

A mieink meghatározó játékosuk hiányában is magabiztos, megérdemelt győzelmet arattak. A második negyedben robbantottak Polgárdyék, keleti szomszédaink a végére elkészültek erejükkel - írja a BB1.hu.

Magyarország - Románia 82-61 (19-17, 22-13, 18-18, 23-13)

Székesfehérvár, MKOSZ edzőcsarnok

Magyarország: Polgárdy 11/3, Werner 4, Tóth B. 7/6, Rátvay 9, Katona B. 12. Csere: Martinez 5/3, Taiwo 5, Mokánszki 5, Dancsecs 2, Mucza 9/3, Oroszi 5/3, Somogyi 5/3.

 

Ma kora délután újra összecsapott egymással a magyar és a román U18-as válogatott a székesfehérvári MKOSZ-csarnokban.

Ezúttal a tegnapinál kicsit halványabb teljesítménnyel is nyerni tudtak a mieink, a különbség most nyolc pont lett.

A magyar fiúk legközelebb jövő szombaton és vasárnap lépnek pályára, mindkétszer Belgiumot fogadják Fejér megyében - adta hírül a BB1.hu.

Ferenczi Tamás, a magyar válogatott szövetségi edzője: A második edzőmérkőzésünkön újabb négy játékosnak adtunk lehetőséget. Próbáltuk a játékperceket elosztani. Hullámzó volt a játékunk, volt, amikor nagyon jó periódusokat produkáltunk, támadásban, amikor precízen, pontosan lejátszottuk a játékainkat, akkor tudatos kosarakat tudtunk dobni, a védekezésünkkel volt viszonylag nagyobb gond. Rotációban elkéstünk, „close outban" nem használtuk a kezünket, és ezért a kiosztásokból viszonylag sok hárompontost kaptunk. Amikor a mérkőzésen rossz felfogásban támadtunk, és siettettük a játékot, akkor azt könyörtelenül kihasználta a román csapat, és sok könnyű kosarat tudott belőle dobni. Folytatjuk tovább a felkészülésünket, jövő héten újabb két mérkőzést játszunk a jó erőből álló belga csapat ellen. Ezúton is jobbulást kívánunk Fazekas Csabinak, akit elveszítettünk az idei Eb-re.

Magyarország U18 - Románia U18 81-73 (21-9, 19-25, 24-20, 17-19)

Edzőmeccs, Székesfehérvár, MKOSZ-csarnok

Magyarország: Dancsecs 8/3, Katona B. 12, Werner 3, Taiwo 14, Somogyi 6/3. Csere: Benke 4, Tóth B. 4, Mokánszki 13/9, Papp B. -, Farkas D. 5, Kucsera D. 2.

Vármegyei szövetségek