SZÁZSZÁZALÉKOS SZOMBAT!
01
Jul
2017
SZÁZSZÁZALÉKOS SZOMBAT!
2017. július 1.  |  14:59
A pénteki pihenőnap után szombaton folytatta szereplését a magyar női és férfi U18-as válogatott a kínai Csengtuban rendezett 3x3-as világbajnokságon.

A Földi Attila által irányított lányok (Balogh Júlia, Jáhni Zsófia, Révész Boróka, Tóth Orsolya), a nehéz ellenfelekkel szembeni csütörtöki két szoros vereség után ma fantasztikus formában játszották le mindkét találkozójukat. Előbb nagy küzdelem után  Svájcot, majd magabiztos teljesítménnyel Japánt múlták felül, megszerezve ezzel a csoport második helyét, és továbbjutva a legjobb 8 közé.  A folytatásban vasárnap (magyar idő szerint 9.35-kor) Spanyolország legjobbjai várnak a mieinkre.

A Szarvas Gábor trenírozta fiúknak (Csik Richárd, Hargitai Krisztián, Pálinkás Tibor, Takács Milán) annyiban könnyebb volt a helyzetük, hogy már az első napot is hibátlanul teljesítették, ám a mieink nem elégedtek meg ennyivel! Előbb a házigazdákat győztük le, majd egy újabb ázsiai ellenfél - jelesül Dél-Korea - is sikerélmény nélkül zárta a magyar válogatott elleni összecsapást. A veretlenül megvívott csoportmeccsek után folytatás az elődöntőbe jutásért szombaton (magyar idő szerint 7.20-kor) Új-Zéland ellen.

VEREB JÓZSEF CSAPATVEZETŐ HELYSZÍNI TUDÓSÍTÁSA

Szenzációs fiúk és csodatevő lányok a csengtui éjszakában!!!

Nos, hogy valami van a levegőben az már pénteken délután érezhető volt, hiszen a túra 5. napján megérkeztek a repülőúton nyomtalanul ltűnt csomagok. Egyedül Pálinkás Tibié kering még valahol.

Aztán eljött a szombat. A fiúk mestere, Szarvas Gábor nem hezitált, amikor kitűzte a mai célokat. Számolgatás helyett mindkét mérkőzés megnyerésére szólította fel a srácokat. „Ne bízzunk másokban, irányítsuk mi a sorsunkat!" - mondta, és ez egyenlő volt a kínai válogatottnak küldött hadüzenettel.

1500 riadt néző hallgatta a magyar delegáció szurkolását a lelátón és látta a pályán, hogy ezek a fickók leckét adnak 3x3-ból a hazaiaknak. A vége biztos győzelem és negyeddöntő:

Magyarország - Kína 17-14.

Az utolsó meccsen a makulátlan szereplés és a magabiztosság volt a cél. Korea nem tanúsított nagy ellenállást, így fiú válogatottunk csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe, ahol vasárnap 13:20-kor (otthon 7:20) Új-Zéland ellen játszanak.

Magyarország - Korea 21-8

A lányok második napja maga volt a matematika óra. A Svájc elleni győzelem nélkül értelme sem lett volna a lehetőségeket számba venni, de szerencsére egy küzdelmes mérkőzésen megszületett a siker.

Magyarország - Svájc 12-8.

Innentől aztán következhetett az osztás-szorzás. Nekünk csak egyetlen esélyünk volt, ha Magyarország, Ausztrália és Japán pontazonossággal végez. Először jöttek a japánok és legyőzték Ausztráliát, ezzel az USA mögötti továbbjutás kapujába léptek.

A számtan vége egyszerű lett: 21 pontot kell dobni a japánoknak és nem kapni többet 8-nál, aztán szurkolni az amerikaiaknak. A lányok az első pillanattól harcolva vették el az ellenfél kedvét a kosárlabdázástól, s bár néha-néha betaláltak az ázsiaiak, a végeredmény tökéletes lett:

Magyarország - Japán 21-8.

Aztán a végén......a már továbbjutó amerikaiak nem szakadtak meg az ausztrálok ellen. Minket a maximum 11 auszi pont segített volna tovább.

Potyogtak a pontok, az USA csak arra figyelt, hogy nyerjen. Az ausztrálok keze 11 pont után megremegett és az utolsó percekben nem tudtak pontot dobni...

Így három csapatnak lett 2-2 győzelme. Japán 53 pontot dobott összesen, míg mi és ellenlábasunk 54-54-et. Azonban Magyarország ranglistahelyezése jobb, mint Ausztráliáé, így a lányok is negyeddöntősek. Földi Attila elcsukló hangon csak annyit jegyzett meg: „Papírforma eredmények".

SZOMBATI EREDMÉNYEK:

LÁNYOK 

Svájc - Magyarország  8-12

Japán - Magyarország  8-21

FIÚK

Kína - Magyarország  14-17

Dél-Korea - Magyarország 13-22

A mérkőzések ÉLŐBEN megtekinthetőek a világbajnokság hivatalos oldalán::

http://www.fiba.com/3x3u18worldcup/2017 

Fotó: fiba.com 



Vármegyei szövetségek