U18 3x3-as vb: felemás kezdés
29
Jun
2017
U18 3x3-as vb: felemás kezdés
2017. június 29.  |  21:21
Kínában megkezdődött a FIBA 3X3-as U18-as világbajnokság a magyar fiú és lány csapat részvételével. Fiaink két bravúros győzelemmel, a lányok két igazi nagyhatalom csapata ellen hősiesen helytállva két szoros vereséggel kezdtek.

A Szarvas Gábor vezette Csík Richárd, Hargitai Krisztián, Pálinkás Tibor, Takács Milán összetételű fiú válogatott előbb küzdelmes mérkőzésen a szlovén csapatot 15-12-re, majd bő egy órával e siker után a török együttest 20-18-ra győzte le. Ismerve a hagyományos szakágban a két rivális erejét, mindkét diadal óriási bravúr. A fiúk a törökök ellen beragadtak a rajtnál, 8-1-re ellépett az ellenfél, de magukra találtak, s a rendes játékidő végén utolérték a félholdasokat, a hosszabbításban pedig Pálinkás  duplájával nyertek.

Holnap ázsiai napjuk lesz a srácoknak, előbb a házigazda kínaiak, majd Dél-Korea csapata ellen lépnek pályára.

Magyarország - Szlovénia15-12

Magyarország - Törökország 20-18


A leány csapatunk - Földi Attila irányításával - Balogh Júliával, Jáhni Zsófiával, Révész Borókával és Tóth Orsolyával a soraiban előbb az amerikaiak majd az ausztrálok életét is megkeserítette, de végül előbbitől 13-9-re, utóbbitól pedig 15-12-re kapott ki. Pedig a mieink repülőrajtot vettek az amerikaiak ellen, felszabadult, jó játékkal 4-0-ra elhúztak, de a nyomasztó fizikai fölényben lévő rivális felőrölte lányaink ellenállását.

Holnap Svájc és Japán ellen több lesz az esély a sikerre.

Magyarország - USA 9-13.

Magyarország - Ausztrália 12-15

Fotó: fiba.com

 




Vármegyei szövetségek