Csapataink a nemzetközi kupákban
28
Jun
2017
Csapataink a nemzetközi kupákban
2017. június 28.  |  01:48
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége azt a tájékoztatást kapta tegnap, hogy a nemzetközi kupában induló női csapataink közül a Sopron főtáblás lesz az Euroligában, melyre 18 csapat nevezett. Az ezüstérmes Szekszárdnak viszont - mivel nem volt előzménypontja az elmúlt három évben - selejtezőt kell játszania a francia bajnokság harmadik helyezettjével, a BLMA-val.

A hivatalos játéknapok: szeptember 26. és 29.

Az Európa Kupában, melyre 41 klub nevezett, mind a négy csapatunk (Cegléd, Győr, DVTK és PEAC) főtáblás lesz.

A sorsolást július 4-én, kedden délelőtt tartják Münchenben.

A férfiaknál egyelőre komplikáltabb a helyzet. Az Európai Kosárlabda Szövetség hétfői közleményében arról tájékoztatta a klubokat, hogy a FIBA által kiírt Bajnokok Ligája, illetve Europe Cup 2017/18-as sorozataira történő rekord nevezések (több mint száz) miatt úgy döntött, elhalasztja, és egy későbbi időpontban pótolja az eredetileg július 4-ére tervezett müncheni sorsolást és csoportbeosztásokat, ugyanis további időre van szükségük a regisztrációk elemzéséhez és a FIBA Europe Cup újraformálásához, amelyek sajnálatos módon szükségessé tesznek néhány elkerülhetetlen döntés meghozatalát.

Ugyanebben a levélben azt is leírták, hogy elég szigorú, az eddigieknél keményebb feltételeket szabnak a második számú kupában (Europe Cup) indulók számára. Elsősorban a csarnokhelyzetet és a legutolsó nemzeti bajnokságok végeredményeit veszik figyelembe.

Lesznek olyan csapatok, akiknek a nevezését el fogja utasítani a FIBA, ezekről az aktuális országok szövetségei fogják tájékoztatni az adott klubokat.

Eredetileg a FIBA 56 csapatos Bajnokok Ligáját és 40 csapatos Europe Cupot hirdetett meg.

Azt, hogy vajon ez a döntés hatással lehet-e a magyar indulókra, egyelőre nem tudni. Mint ismert, a Bajnokok Ligájában az Alba Fehérvár, az Europe Cup sorozatban pedig a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, az Egis Körmend és a Szolnoki Olaj KK indulna - adta hírül a BB1.hu.

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek