Kijutott az Eb-re a magyar 3x3-as férfi válogatott!
24
Jun
2017
Kijutott az Eb-re a magyar 3x3-as férfi válogatott!
2017. június 24.  |  15:05
Színvonalas mérkőzésen a svájciak vezető kosarára 6 ponttal felelve, s ettől kezdve végig vezetve férfi FIBA 3X3-as remek csapatmunkával válogatottunk 21-17-re legyőzte az első napon csoportját veretlenül megnyerő svájci válogatottat a franciaországi Poitiers-ben zajló selejtező negyeddöntőjében, s e győzelemmel Csirke Ferenc legénysége kiharcolta az Európa-bajnoki szereplés jogát.

Pár perccel azt követően, hogy lányaink Andorrában diadalmaskodtak a németek ellen, férfi válogatottunk egy igen erős csoportból továbblépve a franciaországi Poitiers-ben Svájc ellen lépett pályára a selejeetző negyeddöntőjében, ahol a győzelem Eb-részvételt ért.A svájciak veretlenül nyerték csoportjukat, a belgákat 22-9-re, a románokat pedig 16-14-re legyőzve. A helvétek nem magasabbak a mi játékosainknál. Ivosev büntetőjével a magyar csapat szerzett vezetést. Svájci egyenlítés után Dukic Nebojsa pillanatai következtek, előbb egy 1, majd egy 2 pontossal, ügyes játék után két könnyed ziccerrel vétette észre magát - bő 2 perc alatt 6-1-re elhúzott Csirke Ferenc legénysége.

Ekkor egy duplával jelentkeztek a svájciak, ám csapatunk jól használta ki Djukic és Ivosev palánk alatti erőfölényét, s tartotta az előnyt. Agresszívebb védekezésre váltott ellenfelünk, s ez meg is zavarta a csapatot, 9-6-ra feljött Svájc. Ivosev jóvoltából újra megnyugtató lett az előny, amely Horváth Ákos duplájával 7 pontosra nőtt. Sűrűn potyogtak a kosarak, a svájciak nem igazán tudtak közel kerülni válogatottunkhoz. 13-6 után talán kissé túlságosan is megnyugodtak játékosaink, jött egy-két könnyelmű megoldás, s egy 5-1-gyel feljöttek 3 pontra a helvétek - nagyon jókor jött Beák Gábor duplája, majd Dukic is betalált távolról. 50 másoerpccel a játékidő letelte előtt Ivosev közeli kosarával válogatottunk elérte a 21 pontot, s igazi csapatmunkát bemutatva megnyerte a negyeddöntőt és bebiztosította Európa-bajnoki részvételét.

MAGYARORSZÁG - SVÁJC 21-17

A csapat pontszerzői: Dukic 9, Ivosev 6, Horváth Á. 4, Beák 2.

Folytatás az elődöntőben a szerbek ellen 17.10-kor.

Közel volt a bravúrhoz a FIBA 3X3-as a franciaországi Poitiers-ben zajló Eb selejtezőjén az elvileg tét nélküli - a legjobb 4 közé jutó csapatok már kiharcolták az Európa-bajnoki részvételt - összecsapáson férfi válogatottunk a minap világbajnoki címet szerző szerb csapat ellen.

Ivosev Tamás révén vezetést szerzett válogatottunk a világbajnok szerb csapat ellen, majd Dukic Nebojsa is betalált. Két honosított játékosunk révén a világbajnokkal szemben is erőfölényünk volt a palánk alatt, 4-1-re, majd miután Horváth Ákos is villant kétszer, 7-2-re is vezetett válogatottunk, Dukic duplája után pedig 9-3-ra - a friss világbajnok ellen. Időt is kértek a szerbek. Beák Gábor visszapöckölt labdájával 7 pontosra nőtt az előny, s volt lehetőség még ezt is növelni. Nem sikerült, egy villámgyors 4-0-lal közelítettek a szerbek, nagyon kellett Horváth Ákos kettese. A játékidő közepén 12-7-re,Dukic és Ivosev egy-egy közeli kosara után pedig 14-8-ra vezetett Csirke Ferenc legénysége. Ekkor ellenfelünk világbajnoki üzemmódra váltott, játékosaink pedig több labdát eladtak. Másfél perc alatt egy bravúrkosarakkal is tarkított 6-0-lal ledolgozta hátrányát a szerb csapat, sőt egy duplával 2 pontos előnyt szerzett. Ivosev két találattal egyenlített, de ekkor jött egy újabb szerb dupla, amely után bár Dukic mindent megpróbált, s felhozta 19-18-ra a magyar válogatottat, fél perccel a játékidő letelte előtt egy újabb duplával elérte a 21 pontot, s 21-18-ra nyert a világbajnok, de Csirke Ferenc együttese remekül helytállt, sokáig levegőben lógott a bombameglepetés.

MAGYARORSZÁG - SZERBIA 18-21

A magyar válogatott pontszerzői: Dukic 8, Ivosev 5, Horváth Á. 4, Beák 1.

 





Vármegyei szövetségek