Vb-ezüstérmeshez méltó rajt az Eb-selejtezőn
24
Jun
2017
Vb-ezüstérmeshez méltó rajt az Eb-selejtezőn
2017. június 24.  |  14:47
 

Remek kezdés után magabiztos győzelemmel kezdte női FIBA 3X3-as válogatottunk Andorrában az Európa-bajnoki selejtezőt. Lányaink pár nappal a világbajnokág után ismét simán verték Németország csapatát.

Andorrában a legnagyobb déli kánikulában kezdte meg szereplését női FIBA 3X3-as válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőn. Az első ellenfél az a német csapat volt, amely egy sikerrel megvívott csatán már túljutott, a vb-n lányaink által fölényesen legyőzött együttes értékes sikerrel, 14-12-es törökveréssel kezdte a sorozatot.

A hagyományos szakág Európa-bajnokságáról a csaptahoz Andorrában csatlakozó Medgyessy Dóra kosarával kezdődött a találkozó, majd Boki Bettina középtávoli, s ügyes akció utáni találatával bő 1 perc elteltével 3-0-ra vezettek lányaink. A vb All Star csapatába is bekerült centert, Bozókit rendre ügyesen játszották meg a palánk alatt a többiek, ő pedig szórta a kosarakat. 2 és fél perc elteltével 6-0-s magyar vezetést mutatott az eredményjelző. A németek első pontjukat 3 és fél perc elteltével 7-0-nál szerezték büntetőből. 9-1-nél, 5 perc 20 másodperc elteltével szerezte első akciókosarát a német csapat. hajrában Süle Krisztina megszerezte csapatunk első dupláját. A hajrában védekezésben kicsit kiengedtek a lányok, de Theodoreán Alexandra vezérletével tartották előnyüket, s végül biztosan nyertek 18-10-re.

MAGYARORSZÁG - NÉMETORSZÁG 18-10

Csapatunk pontszerzői: , Bozóki 10, Theodoreán 4, Medgyessy, Süle 2-2A német után a török válogatottat is fölényesen verte FIBA 3X3-as női nemzeti csapatunk az Andorrában zajló Európa-bajnoki selejtezőn

A magasság a FIBA 3X3-as szakágban sem minden, ezt támasztotta alá lányaink második ellenfelének, a két 190 centis játékossal felálló török csapatnak az eddigi szereplése. A félholdasok előbb a németektől, majd az észtektől kaptak ki.

Medgyessy Dóra center pozícióból szerzett vezetést, nála alacsonyabb ellenfelét beforgatva. Török egyenlítés után Medgyessy duplával jelentkezett. Török válasz után Süle Krisztina szép középtávoli találattal növelte a előnyt.

A befejezésekbe ezúttal be-becsúsztak hibák, így a törökök tartották a lépést a sziporkázó, Eb-MVP-hez méltó játékot nyújtó Medgyessy és a duplát szerző Süle vezette csapatunkkal. A játékidő közepén kezdett belelendülni válogatottunk, 6-4 után egy 4-0-lal megnyugtató lett az előny. Bőven belefért, hogy a védekezés kicsit lezserebb volt. A hajrában Bozóki Bettina is megvillant, Theodoreán Alexandra pedig biztos kézzel büntetett. Bő 2 perccel a játékidő letelte előtt Theidoreán büntetőivel csapatunk elérte a 21 pontot, s 21-10-re győzött.

MAGYARORSZÁG - TÖRÖKORSZÁG 21-10

Csapatunk pontszerzői: Medgyessy 11, Süle, Theodoreán 4-4, Bozóki 2.

Folytatás Észtország ellen 16.30-kor-

A mérkőzések megtekinthetőek itt:

http://www.fiba.com/3x3europecup/2017/Andorra/videos/FIBA-3x3-Europe-Cup-Qualifier-Day-1-LIVE-Escaldes-Engordany-Andorra
 



Vármegyei szövetségek