A románok megkezdték az Eb-felkészülést
24
Jun
2017
A románok megkezdték az Eb-felkészülést
2017. június 24.  |  03:12
A héten a magyarok csoportjában szereplő Románia is megkezdte a felkészülést a szeptemberi Európa-bajnokságra. Mint korábban megírtuk, Marcel Tenter első körben tizenöt fős keretet hirdetett, a későbbi szakaszban azonban még csatlakozni fog a bajnok Kolozsvár két játékosa, Vlad Moldoveanu és Nandor Kuti, a Sevillából Emanuel Cate, a Nagyváradból Bogdan Nicolescu, valamint a honosításra váró játékosok is.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hivatalos honlapján a román válogatott szövetségi kapitánya, Marcel Tenter beszélt a C-csoportról, melyben rajtuk kívül Magyarország, Spanyolország, Horvátország, Csehország és Montenegró szerepel.

- Ez óriási lehetőség a számunkra, nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen fontos tornát rendezhetünk meg Kolozsváron. Nagyon régóta várunk erre az alkalomra. Viszont hiába játszunk hazai pályán, ennek ellenére is úgy gondolom, hogy nem mi vagyunk a továbbjutás esélyesei. Természetesen azonban a végsőkig fogunk harcolni, bármi megtörténhet - mondta az Alba Fehérvár korábbi trénere.

Forrás: BB1.hu.

Vármegyei szövetségek