Bravúrgyőzelem a horvátok ellen, megvan a továbbjutás!
23
Jun
2017
Bravúrgyőzelem a horvátok ellen, megvan a továbbjutás!
2017. június 23.  |  15:31
Bravúros győzelemmel kezdte szereplését  a magyar férfi FIBA 3X3-as válogatott  az Európa-bajnoki selejtezőn a franciaországi Piotiers-ben. Csirke Ferenc együttese sokáig hátrányban játszott a csoport nyitó mérkőzésén a vb-ezüstérmes hollandokat legyőző horvát csapat ellen, ám egy nem sokkal a vége előtt a magyar csapat, egy 5-0-s rohammal fordított, s már nem adta ki kezéből a vezetést 


Jókora meglepetéssel kezdődött az Eb selejtező Poitiers-ben, a férfiak mezőnyében a horvát válogatott 19-17-re legyőzte a hét közepén világbajnoki ezüstérmet szerző holland nemzeti csapatot. 

Nos, e csoport harmadik tagja a Csirke Ferenc vezette magyar válogatott, amelynek tagjai: Beák Gábor, Dukics Nebojsa, Horváth Ákos és Ivosev Tamás. 

Ellenfelünk kétszeresen is előnyben volt a magyar csapattal szemben, egyrészt már átesett a tűzkeresztségen, másrészt pedig bravúrgyőzelemmel mutatkozott be a selejtezőkön. Ivosev lepattanó utáni kosarával a magyar csapat szerzett vezetést, ám betörésekkel operáló ellenfelünk hamar fordított, s zsinórban  5 pontot szerezve elhúzott. Dukics faragott a hátrányon, majd Ivosev izmozott be két labdát, s 1 pontra feljött válogatottunk. Ahogy közel került csapatunk a horvátokhoz elkezdett kicsit kapkodni, s bár Dukics szépen beemelt egy labdát távolról, 9-6-ra elhúzott ellenfelünk. Ivosev büntetőjével, majd egy szellemes akció végén Dukics ziccerével 1 pontra feljött Csirke Ferenc legénysége, s több lehetősége is volt egyenlíteni. Ez nem sikerült, büntetőket is kihagytak a mieink.

A hajrában Horváth Ákos szép kosarával visszajöttünk, majd miután Ivosevvel szabálytalankodtak s 2 büntetőhöz jutott, s azokat értékesítve fordított csapatunk. Sőt, Dukics újabb 2 találatával másfél perccel a vége előtt  3 ponttal vezetett, 11-9-es hátrány után egy 5-0-s rohamot bemutatva.  Ivosev és Dukics pozíciójátékra építve tartotta előnyét a magyar csapat, miközben Horváth és Beák óriási mezőnymunkát végezve fontos labdákat szerzett. 5 másodperccel a vége előtt Ivosev újabb kosárral bebiztosította a győzelmet.  17-14-re nyert válogatottunk. 

MAGYARORSZÁG - HORVÁTORSZÁG 17-14 

A következő mérkőzésünk Hollandia ellen lesz 17.40-től. A találkozó itt megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=rLQWyzM8-UE  

A magyar csapat pontszerzői: Ivosev 10, Dukics 6, Horváth Á 1, Beák-.     

A nap második mérkőzése kevésbé alakult jól a számunkra, a világbajnoki ezüstérmes Hollandia 18-16-re felülmúlta a magyar csapatot, de a továbbjutás így is megvan! A mieink több dobott pontjuknak köszönhetően szombaton a negyeddöntőben folytathatják. A 13 órakor kezdődő mérkőzésen Svájc csapata lesz az ellenfél.


Fotó: fiba.com 






Vármegyei szövetségek