VILÁGBAJNOKI EZÜSTÉRMES A 3X3-AS NŐI VÁLOGATOTT!
21
Jun
2017
VILÁGBAJNOKI EZÜSTÉRMES A 3X3-AS NŐI VÁLOGATOTT!
2017. június 21.  |  21:31
A világbajnoki döntő közepén még 8-7-re vezetett Nantes-ban, a FIBA 3X3-as vb fináléjában a Bozóki Bettina, Papp Klaudia, Süle Krisztina és Theodoreán Alexandra alkotta magyar női válogatott, de a hajrá az Euroliga-győztessel, Euroligában, Európa-kupában edződött játékosokkal felálló orosz csapaté volt. Lányaink szenzációsan, messze erőn felül teljesítve világbajnoki ezüstérmet szereztek!

1954-ben Svájcban, 2014-ben Budapesten - előbbi labdarúgásban világ-, utóbbi vízilabdában Európa-bajnokságon - már megtörtént, hogy egy világverseny, vagy kontinensviadal döntőjében válogatottunk olyan csapattól kapott ki, amelyet korábban a csoportmérkőzések során már legyőzött. 2017-ben, a 3x3-as világbajnokságon női válogatottunk a döntőben egy olyan csapattal került szembe, amelytől a csoportmérkőzések során kikapott, jelesül az orosz együttessel. Már az is óriási, minden várakozást messze felülmúló eredmény, hogy idáig eljutott az Európa-bajnoki címet szerző alakulathoz képest három helyen is megváltoztatott válogatott, de evés közben jön meg az étvágy - a világbajnoki cím megszerzéséért léptek pályára Károlyi Andrea és Jakab Máté tanítványai.

A fináléban az oroszok szereztek vezetést. Korábban is játszottak, mint a mi lányaink, s jóval könnyebben jutottak a fináléba. 2-0-s orosz vezetés után Papp Klaudia előbb szerencsés kosarat szerzett, majd betörése után remekül hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bozóki Bettinát, aki kiegyenlített. Az oroszok két újabb kosárral igazolták, nem véletlenül jutottak a világbajnoki fináléba - veretlenül. Theodoreán Alexandra pedig egy újabb távoli találattal jelezte: remek formában van, a tavalyi Európa-bajnok csapat egyetlen hírmondójaként vezére a válogatottnak. Bozóki büntetőivel átvettük a vezetést! Fordult a kocka, fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár a mieink vezettek, az oroszok rendre egyenlítettek.

Bozókit az Euroligában és Európa-kupában edződő kosarasok alkotta oroszok képtelenek voltak megállítani. Később kicsit leült fújni, s az így egyértelmű magassági fölénybe kerülő oroszok egy 4-0-s rohammal elléptek. Papp bravúrkosárral faragott a hátrányon, Sajnos kimaradt egy-két közeli kísérlet, s a frissebb oroszok bő 1 perccel a vége előtt egy duplával 14-9-re elléptek. Süle Krisztina büntetőjére is volt válaszuk, Egy pillanatra sem adták fel lányaink, Bozóki 15-10-nél fél perccel a vége előtt duplát dobott, de az orosz erőfölény győzött. a végén már minden bejött, illetve bement ellenfelünknek, amely végül 19-12-re győzött - de lányaink méltán lejtettek látványos örömtáncot!

MAGYARORSZÁG - OROSZORSZÁG 12-19

Pntszerzőink: Bozóki 7, Theodoreán 2, Papp 2, Süle 1.

Fotó: fiba.com 

Vármegyei szövetségek