AZ ALBA FEHÉRVÁR A BAJNOK!
18
Jun
2017
AZ ALBA FEHÉRVÁR A BAJNOK!
2017. június 18.  |  22:25
 

Az este 9 órakor kezdődő összecsapáson a hazai pályán játszó Alba és a szombathelyi Falco nézett farkasszemet egymással. A három nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntő elérkezett a mindent eldöntő összecsapásához, amelyen az alapszakasz győztese az Alba Fehérvár három negyeden át biztos győztesnek látszott, ám a vendégek nagy hajrába kezdtek, fel is jöttek 4 pontra, de a fordításhoz már nem maradt erejük és idejük. Így az Alba Fehérvár megszerezte fennállásának 5. bajnoki címét!

Alba Fehérvár - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-71 (14-8, 25-16, 23-20, 16-27)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, 2200 néző

V.: Földházi T., Cziffra Cs., Papp P. (Hartyáni Zs.)

Alba: Taylor 10/3, Mohammed 15/3, Shepard 18, Lóránt 8, Keller Á. 9. Csere: Edwards 13/6, Markovics -, Farr 5/3, Keller I. -.

Falco: Govens 20/3, Váradi 12/6, Barham 5/3, Pustahvar 7/3, Tóth N. 4. Csere: Zigeranovic 11, Medford 10/3, Bognár 2, Simon -.

Kipontozódott: Lóránt (37. perc).

A párharc végeredménye: 3-2 az Alba Fehérvárnak.

Ahogy az várható volt, a mindent eldöntő, ötödik mérkőzésen zsúfolt telt ház fogadta a csapatokat, most aztán tényleg még a csilláron is lógtak az emberek. Lóránt szerezte a meccs első kosarát, több mint három percig ez volt az egyetlen. Shepard tett rá a különbségre, majd Tóth négy pontjával kiegyenlítettek a vendégek. Ezúttal is nagy volt a küzdelem, annál kevesebb a pont. A Falco hibázott többet, Keller pontjaival az első negyed hajrájára meglógott a Fehérvár (14-8).

Újabb több mint két és fél perc telt el úgy, hogy nem született pont. A nagy küzdés és a nagy tét a színvonal rovására ment. Edwards lépésgyanúsan vett át egy labdát, majd kiharcolt egy faultot, a Falco kispad pedig reklamált, és technikait kapott. Az amerikai büntetői törték meg a hosszú gólcsendet. Shepard középtávolijával lett először tíz közte. Hiába kértek időt a vasiak, teljesen tanácstalanok voltak támadásban (20-8). Érdekesség, hogy a 15. percben Mohammed szerezte a meccs első hárompontosát. Mohammed ziccere után nem sokkal később már tizenhét pont volt a differencia (32-15). Teljesen megzavarodott a Falco, hibát hibára halmoztak Govensék, volt már 37-18 is az állás, a félidőre végül 39-24-gyel mentek öltözőbe a csapatok.

Edwards triplája nyitotta a második játékrészt, Barham felelt szintén egy trojkával. Edwards feléledt, újabb hármasát egy nagy zsákolás követte. Farr duplája után már húsz volt közte, majd 55-29-nél már huszonhat. A Falco totális csődöt mondott, úgy tűnt, hogy fejben és fizikálisan is elfáradt, az Alba pedig a tetemes előnye birtokában nekiállt könnyelműsködni. Lóránt faultolta Govenst, mely után a harmincadik perc végén Shepard kapott technikait reklamálásért. Húszon belül kerültek a fekete mezesek. Lóránt kosara a videóbíró után is érvénytelen maradt, így 62-44-ről várták az utolsó felvonást a felek.

Medford gyorsindítás után volt eredményes, Mohammed pedig alaposan megszórta magát a szünet után, ezúttal ziccerből köszönt be. Két perc alatt 64-51-re feljött a Falco, ekkor azonban jött Keller és Shepard, akik lehűtötték a vasi szurkolók kedélyeit. Medford ellen ítéltek sportszerűtlent, 4:48 volt hátra, amikor Govens bevágott egy triplát, 71-60-nál magához hívta övéit Branislav Dzunic. Pustahvar trojkájával már 75-65, Govens két ziccerével pedig 75-69. 2:43 volt vissza, ismét időt kértek a hazaiak, Lóránt közben kipontozódott. Zigeranovic közelről volt eredményes, már csak négy volt közte (75-71). Teljesen leolvadt az Alba, Zigeranovic triplája azonban lejött, Taylor büntetői viszont jók voltak. 30.2 másodperccel a vége előtt, 77-71-nél a Falco kért időt. Váradi, Govens és Medford triplája is lejött, Keller büntetőiből közül csak egy volt jó, de ez is belefért. Küzdött, és visszajött a meccsbe a Szombathely, de végül megérdemelten szerezte meg ötödik bajnoki címét az Alba - írja a BB1.hu.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_ply_35 

Fotó: Vágvölgyi Bálint 







Vármegyei szövetségek