A MAFC indulhat az élvonalban
15
Jun
2017
A MAFC indulhat az élvonalban
2017. június 15.  |  17:15

Ma délután ülésezett az MKOSZ elnöksége. A testület megtárgyalta a nemzetközi kupaindulással kapcsolatban szándéknyilatkozatot leadó csapatok helyzetét, és jóváhagyta, hogy négy férfi és öt női klub képviselheti hazánkat a következő szezonban Európában. A nőknél az Euroligára nevezett a Sopron és a Szekszárd, az Európa Kupára pedig a Cegléd, a Győr, a DVTK és a PEAC. A férfiaknál a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, az Alba Fehérvár, az Egis Körmend és a Szolnoki Olaj KK indul a nemzetközi porondon. A bajnok várhatóan a Bajnokok Ligájában, a többiek pedig a FIBA Europe Cup sorozatban.

Az elnökség arról is döntött, hogy a MAFC-nak ad lehetőséget arra, hogy július végéig nevezést nyújtson be a Vasas Budapest visszalépése által megüresedett helyre a férfi élvonalban.

Egy szlovák csapat, a Pöstyén jelezte, hogy a következő szezonban elindulna a magyar női élvonalban, ezt a kérést azonban nem támogatta az elnökség.

Elfogadták a férfi Universiade válogatott szakmai stábját is, a vezetőedző Berényi Sándor, a csapatvezető dr. Balogh László lesz.

A következő elnökségi ülésre augusztusban kerül sor - adta hírül a BB1.hu.


Fotó: MAFC 

Vármegyei szövetségek