Egyenlített az Alba a döntőben
10
Jun
2017
Egyenlített az Alba a döntőben
2017. június 10.  |  19:14
Taylor kosara nyitotta a döntő második meccsét. A Falco sokat hibázott, kapkodott támadásban. Több mint három percet kellett várni, mire Tóth révén megszülettek az első hazai pontok. Pustahvar zsinórban szerzett két triplájával először vezettek a sárga-feketék (12-10). Tiszavirág életűnek bizonyult azonban a vasi fór, elment öt ponttal is a Fehérvár, az első negyed után 18-21 volt az állás. Medford egyenlített triplából. Pattanásig feszültek az idegek a pályán és a lelátón egyaránt, a tizenkettedik percben Shepard kapott technikait, miután Váradival kakaskodott. Govens háromból két büntetőt dobott be. 

Felváltva vezettek a csapatok, nem volt túl magas színvonalú a meccs. Zigeranovic is technikait kapott, színészkedésért. A negyed derekán, 27-26-nál időt kért Dzunic, nem sokkal később, 31-32-nél pedig Sekulovic próbálta meg rendezni a sorokat. Farr és Medford triplaváltása után a félidőben 35-35 volt az állás. A Falco úgy is partiban volt ellenfelével, hogy legjobbja, Govens nem játszott jól (1/9 mezőnyből, 20 perc alatt 3 VAL), ráadásul sokkal gyengébben is dobott, mint a vendégek.

Másfél percnyi kosárcsend után Edwards szerzett szép ziccert, megint három perc után talált be először a Falco, Zigeranovic pöcizte vissza Govens közeli elrontott kísérletét. Eltelt az etap fele, mindössze kilenc pontot dobtak a csapatok. A hangulatra viszont nem lehetett panasz, az döntőhöz méltó volt. Öt ponttal meglógott a Falco, 47-42-nél időt kért a Fehérvár. Farr a 38. percben megkapta negyedik személyhibáját. Váradi ziccere lejött, így három negyed után 49-49 volt az állás. Mohammed triplájával folytatódott a meccs. Govens továbbra is nagyon akart, de nem igazán ment neki a pontgyártás.

Az Alba irányította a játékot, a Falco erejéből sokat kivett, hogy állandóan rohannia kellett az eredmény után. Sekulovic a harmincötödik percben, 57-60-nál időt kért. Govens szerzett triplát faulttal együtt, de a büntetőt elrontotta. Nem sokkal később azonban Lórántról dobott emberes triplát (64-65). Shepard ziccere után Edwards faulttal együtt szerzett kosarat, de a büntető nála is kimaradt (64-69). Medfordot faultolták, 1:16-tal a vége előtt, csak a második büntetőt dobta be. Taylor ziccerezett sikeresen, a Falco pedig kétszer is rontott. Taylor büntetőzhetett, mindkettőt bedobta. 65-73-nál időt kért az Alba. Keller ugyan kihagyta mindkét szabaddobását, de Edwards zsákolt egyet, összességében teljesen megérdemelten nyert az Alba a gyenge napot és pocsék dobószázalékot kifogó Falco ellen. A sárga-feketék hazai veretlensége 21 bajnokiig tartott - tudósított a BB1.hu.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Alba Fehérvár-Puebla Plus 65-75 (18-21, 17-14, 14-14, 16-26)

Szombathely, Aréna Savaria, 3000 néző

V.: Földházi T., Papp P., Török R. (Faidt M.)

Falco: Govens 16/6, Váradi 4, Barham 4, Pustahvar 11/6, Tóth N. 7. Csere: Medford 9/6, Zigeranovic 14, Simon -.

Alba: Taylor 16/6, Mohammed 4/3, Shepard 14, Lóránt 8, Keller Á. 4. Csere: Edwards 12, Farr 9/3, Markovics 8.

Kipontozódott: Zigeranovic (40. perc).

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.


Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_ply_32 


Fotó: Vágvölgyi Bálint



 






Vármegyei szövetségek