Interjú Stefan Svitekkel
10
Jun
2017
Interjú Stefan Svitekkel
2017. június 10.  |  03:43
Már csak néhány nap és véget ér a felkészülési időszak a magyar női válogatott számra, amely jövő hét szerdán utazik Csehországba, a 2017-es Európa-bajnokság helyszínére. A lányok eddig hét találkozón mérhették fel, hogy hol tartanak: a mérleg öt vereség - kétszer Szlovénia, egyszer pedig Olaszország, Oroszország és Belgium ellen - és két győzelem. Utóbbi sikereket a horvátok ellen arattuk, akiket előbb 68-57-re, majd 113-53-ra győztünk le. A nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Stefan Svitek többek között a kiütéses győzelemről, valamint a jelenlegi helyzetről is beszélt a BB1-nek.

- A többi segítőmmel beszélgetve pozitívan látom a helyzetet, eddig minden munkát elvégeztünk, amit szerettünk volna, ott tartunk, ahol az előzetes tervek szerint lennünk kell - kezdte a tréner. - Hogy ez azonban tényleg így van-e, azt majd csak az idő fogja eldönteni. A horvát együttes igaz nagyon fiatal játékosokkal állt fel ellenünk, de a nagy különbségű győzelemben már az is benne volt, hogy a lányok sokkal koncentráltabban játszottak és gyorsítottak a tempón a korábbiakhoz képest - folytatta Svitek, majd kitért arra is, mit szeretne látni pénteken és szombaton a szlovákok elleni utolsó két felkészülési meccsen.

- Látom a lányokon a fejlődést és azt, hogy ők is érzik, egyre közelebb az Eb. A szlovákok ellen már az lesz a cél, hogy az eddiginél is sokkal élesebben kosarazzunk, akkora elszántsággal és koncentrációval, mintha már tétmeccsen lennénk. Támadásban és védekezésben is azokat a taktikai elemeket akarjuk precízen végrehajtani, amiket már az Eb-n is láthatnak majd tőlünk a szurkolók. Száz százalékos erőbedobás kell, valamint csakis a saját játékunkra akarunk koncentrálni, hogy jó ritmusba jöjjenek a lányok, és még tudjunk kicsit finomítani a hibákon - mondta a szövetségi kapitány és hozzátette, plusz egy játékossal bővült a keret.

- Vandersloot Courtney csütörtök délután érkezett meg a csapathoz, még nem találkoztam vele, így nem tudom, milyen állapotban van. Gyanítom, olyanban, mint azok az emberek, akik éppen befutottak egy távoli kontinensről... - mondta viccesen Svitek a honosított légiósunkról. - Nem áll sok idő a rendelkezésére, hogy összerázódjon a lányokkal, de muszáj lesz. Persze jobb lett volna, ha korábban érkezik, de ez van, ebből a szituációból kell a legjobbat kihoznunk. A sérülések szerencsére elkerülnek minket, mindenki egészséges. Az utolsó héten járunk, egyre izgatottabbak a lányok, de nem szabad hagynunk, hogy ez áttörjön feszültségbe. Továbbra is teljes odaadással, de nyugodtan kell edzenünk, Csehországba nem háborúba megyünk - zárta honlapunknak Stefan Svitek.

Vármegyei szövetségek