Remekelt a női válogatott
09
Jun
2017
Remekelt a női válogatott
2017. június 9.  |  21:52

A selejtezőcsoportban óriási harc folyt a magyar és a szlovák női válogatott között. Pénteken és szombaton Székesfehérváron az Európa-bajnoki felkészülés jegyében játszik két mérkőzést egymással a két együttes. A mai első összecsapáson a mieink helyenként kifejezetten jó játékkal, a vártnál jóval nagyobb különbségű győzelmet arattak.

Magyarország - Szlovákia 98-64 (31-20, 18-7, 27-15, 22-22)

Magyarország: MEDGYESSY, FEGYVERNEKY 11, SIMON 11/6, NAGY-BUJDOSÓ 18/6, KRIVACSEVICS 30/3. Cs.: RAKSÁNYI 11/3, Vandersloot 9, Zele, Határ 2, Dubei, Licskai 4, Varga Zs. 2.

Krivacsevics Tijana gyors 6 pontjára alapozva 8-2-vel kezdték Stevan Svitek tanítványai az összecsapást. A negyed közepén Simon Zsófia hármasával már 14-6-ra vezetett a magyar válogatott. A szakasz második fele hullámzó, látványos, kosarakban gazdag játékot hozott. Előbb 14-11-re feljött Szlovákia, majd Simon triplája egy 13-2-es magyar rohamot indított útjára, melyben Krivacsvics és Fegyverneky Zsófia játszott főszerepet. A szakasz hajrájában pályára lépett a kerethez a héten csatlakozó honosított Vandersloot Courtney, aki mind egyéni, mind pedig csapatszinten a legjobb lett a közismerten igen erős török bajnokságban.  A támadójáték jól működött, a védekezés kevésbé, 31-20-ra vezettek egy negyed után legjobbjaink. 

A második szakasz első fele Nagy-Bujdosó Nóráról szólt, aki két duplával és egy triplával tett róla, hogy a különbség tovább növekedjen. Ekkor már nagyobb volt a küzdelem, jobban figyeltek a csapatok a védekezésre. Lányaink 7 ponton tartották északi szomszédainkat, így szünetben már több, mint 20 pont volt a előny (49-27). 

A harmadik negyed, az elsőhöz hasonlóan kosarakban gazdag játékot hozott, a mieinktől jóval pontosabbak voltak ellenfelüknél, elsősorban a Nagy-Bujdosó-Krivacsevics center kettős sziporkázott. A záró etap első felében Vandersloot és Raksányi Krisztina eredményessége révén nőtt tovább az előny, közel 40 pontosra.  A hajrában kicsit kozmetikázott veresége arányán a szlovák csapat, az első 35 perc kifejezetten biztató volt. 

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?xya7rat8

Vármegyei szövetségek