Az Alba otthonában nyert a Falco
07
Jun
2017
Az Alba otthonában nyert a Falco
2017. június 7.  |  22:26


FÉRFI NB I, DÖNTŐ

A Kodály Zoltán Általános Iskola tanulói énekelték el a himnuszt a férfi döntő első mérkőzése előtt. A feldobás után az Alba hozta el a labdát, de Pustahvar triplája volt a meccs első kosara, amely után Mohammed és Lóránt egy-egy duplájával fordított a kupagyőztes. Govenst kivették a játékból a hazaiak, Lóránt és Pustahvar vívott külön csatát egymással az elején. Gond volt a vendégek védekezésével, Taylor távolija után jött Shepard gyorsindítása, a negyedik percben már 13-5 volt az állás, Sekulovic időt is kért. 8-0-val hamar egyenlítettek a sárga-feketék, 13-13-nál már Dzunic hívta magához övéit. 

Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a folytatásban a csapatok. A fehérváriak gyors játékuknak köszönhetően könnyebben szerezték a kosarakat, a Falcónak nagyon meg kellett szenvednie minden pontért. Govens extra „sarok triplájával" zárult az első negyed (18-19). Lóránt köszönt be a palánk alól, majd Edwards zsákolt egy gyorsindítás után. Az Alba diktálta a tempót, de a Falco egy pillanatra sem szakadt le, köszönhetően jó távoli dobószázalékának. Lóránt viszont tarthatatlannak bizonyult. A második negyed derekán ismét hullámvölgybe kerültek a vasiak, 32-27-nél megpróbálta megtörni a kék-fehérek lendületét Sekulovic. Sikerült, Govens újabb két extra hármasa demoralizálta az Albát, 34-35-nél ismét fordítottak a vendégek, Dzunic lépett az asztal felé. Mohammed távolijával és Shepard 2+1-es akciójával azonnal visszavette a vezetést a Fehérvár. 42-35-ről lett 42-40, de egyenlíteniük, illetve fordítaniuk már nem sikerült a vendégeknek. A félidő stílszerűen Medford triplájával ért véget (44-43).

Mohammed középtávolijával folytatódott a játék a fordulás után, de másfél perc után újra a Falco járt előbbre. Govens nagyon elkapta a fonalat, már úgyis bedobott mindent, hogy „az arcában voltak" a védők. 50-57-nél a Falco meglógott hét egységgel, Dzunic azonnal időt kért a huszonötödik percben. Govens rátett két büntetőt, ekkora különbség még nem volt a meccsen a csapatok között. Edwards villant kettőt, Sekulovic rögtön felmutatta a T-betűt. Váradi a huszonnyolcadik percben a kipontozódás szélére került, miután megkapta negyedik faultját. 59-61-ről indult a záró felvonás. Pustahvar köszönt be hosszú idő után ismét távolról. Edwards javult hatalmasat, duplája után három büntetőt is a helyére küldött, ismét egál, majd Farr triplájával már a fehér mezesek álltak jobban (67-64).

Megtorpant a Falco, 10-3-mal nyitott az Alba, miközben Govens is megkapta a negyedik hibáját. Ennek ellenére továbbra sem adta fel, és visszajött 70-69-re a Falco, sőt Medford pillanatai után elbizonytalanodtak a Fejér megyeiek, 72-73-nál gyorsan időt kért Dzunic. Taylor és Govens szerzett kosarat, Mohammed pedig ellépte kritikus pillanatban. Barham és Medford együttes erővel szerzett labdát, előbbi zsákolással fejezte be az akciót. Tóth odaütött Edwardsnak, aki mindkét büntetőjét bedobta (76-77). Hosszú percekig állt a játék videóbírózás miatt, a játékvezetők nem engedélyezték a Medford-Tóth cserét, ami akár döntőnek is bizonyulhatott volna, hiszen a sárga-feketék erőcsatára sorozatban négy büntetőt hagyott ki, de belefért, mert közben Edwards is rontott közelről egy ziccert. Minkét csapat hatalmasat küzdött, és bebizonyították, hogy valóban a bajnokság két legerősebb csapata játssza a döntőt. Izgalmas meccsen, apró nüanszok döntöttek a Falco javára, amely azzal, hogy elvette ellenfele pályaelőnyét, nagyot lépett előre. Érdekesség, hogy Srecko Sekulovic együttese a rájátszásban eddig minden riválisa (Kaposvár, Körmend, Alba) ellen tudott nyerni idegenben.

Alba Fehérvár-Puebla Plus - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 76-77 (18-19, 26-24, 15-18, 17-16)

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok

V.: Kapitány Gellért, Benczur Tamás, Söjtöry Tamás (Páli Kálmán)

Alba: Taylor 13/3, Mohammed 18/6, Shepard 6, Lóránt 10, Keller Á. 4. Csere: Edwards 18, Farr 7/3, Keller I. -.

Falco: Govens 25/9, Váradi 5/3, Barham 8/6, Pustahvar 13/9, Tóth N. 2. Csere: Zigeranovic 8, Medford 16/6.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Falcónak.

Statisztika:

http://netcasting.webpont.com/n6/?hun_ply_31 


Fotó: bb1.hu 



Vármegyei szövetségek