2016/2017 - Hosszabítás után nyert a Vasas
05
May
2017
2016/2017 - Hosszabítás után nyert a Vasas
2017. május 5.  |  22:37
Hiába volt szinte minden korábbi mérkőzés végtelenül szoros itt a nyolcasdöntőben, hosszabbítást még eddig nem láthatott a szépszámú nagyérdemű, de az egyébként is óriási rivalizálásban lévő MAFC - Vasas páros most ezt "hagyományt" megtörte.

A rangadó alakulása is páratlanul változatos volt, hiszen nagyon határozott és eredményes Vasas-kezdés után emelt a tempón a Kucsora Csaba (27 pont) vezette MAFC és egy egységnyi hátránnyal zárta az első játékrészt, mely 55 pontot hozott. A második etap is hasonló tempóban folytatódott, a palánk alatt kezdetben a Lekli-legénység érvényesült jobban, de Pápai Máté (23 pont, 13 lepattanó) így is próbált aktív lenni, a Jakab-had pedig át is vette a vezetést a nagyszünet előtt.

A harmadik etapban Bordács Soma (10 pont, 7 lepattanó) és Pápai főszereplésével elkezdett felülkerekedni a festékben, majd 10 pontos hátrányból képes volt majd 10 pontos előnyt csinálni a piros-fehér gárda, de a magasemberek faultgondjai miatt elkezdett megfogyatkozni a MAFC, a sok második eséllyel pedig jól élt a Vasas, mely 35 másodperccel a negyedik negyed vége előtt összeszedett 5 pontos hátrányból is kiharcolta a hosszabbítást.

Annak ellenére, hogy Pápai és Bordács nélkül kellett lehoznia az utolsó öt percet a MAFC-nak, végig ott voltak a Vasas nyakán, de az utolsó támadásoknál higgadtabbak voltak Boros Márkék (25 pont, 9/11 mezőnyből), akik több jó egyéni teljesítményüknek is köszönhetően történetük során először jutottak ebben a korosztályban döntőbe, a most vesztes újbudai alakulat pedig a bronzért játszhat a Falco ellen.

Jakab Máté, a MAFC vezetőedzője: Amikor ilyen ellenszélben kell játszanunk, akkor csak idézni tudom NB I/A-s vezetőedzőnket, Garai Pétert: "Gratulálok az ellenfélnek!

Lekli József, a Vasas Akadémia vezetőedzője: Nagyon büszke vagyok a csapatra. A Vasas történetében először jutott csapat a legjobb négy közé, most pedig első ízben döntős a klub. Cél az aranyérem megszerzése, bár a győztes taktikát még nem tudom, de holnap reggel egy kiadós alvás után, egy jó forró kávé mellett megpróbálom kitalálni.

 



Vármegyei szövetségek