2016/2017 - Falco KC Szombathely - PVSK-PANNONPOWER 75-77
05
May
2017
2016/2017 - Falco KC Szombathely - PVSK-PANNONPOWER 75-77
2017. május 5.  |  22:19
A tavalyi finálé visszavágójaként is aposztrofálható volt ez a mérkőzés, hiszen nem csak a két csapat, de a főszereplők többsége is ott volt a feleknél.

A tapasztaltabb és relatíve idősebb rotációval dolgozó pécsiek jól kezdtek, ám az első etap közepétől folyamatosan jött felfelé a Szombathely, mely Perák Denis tegnapi sérülése után Németh Armandot (16 pont) vetette be, így nagyon jelentős benti magassághátránya ellenére jól jött ki a szerkezeti differenciából és nagyon nagy tűzzel játszva a második félidő közepére már stabil 10 pont feletti különbséget tudott kialakítani.

A harmadik negyed végén Veljko Dragasevics (19 pont) főszereplésével feljött egészen 7 pontnyira, ám egy fegyelmezetlenségnek köszönhetően három jó Kiss-féle büntetővel visszaállította a 10-es különbséget a Falco.

Az első félidőben pontot sem szerző, az A-csoportban már stabil rotációjátékosnak számító Antóni Csanád végül összeszedte magát és riadót fújt, ezzel a negyedik játékrész közepén egyenlíteni tudott a címvédő, s egészen az utolsó másodpercekig fej-fej mellett haladtak a felek, de maradt még egyenlő állásnál támadhatott a győzelemért a PVSK, Antóni pedig hős lett, hiszen a dudaszó pillanatában döntőbe juttatta a Pécset, a kiválóan küzdő, de kevésbé szerencsés Falco pedig a 2000-es születésű Dancsecs András (20 pont, 4/9 triplából, 4 gólpassz) vezetésével a bronzéremért küzdhet a záró napon.

Váradi Kornél, a Falco KC Szombathely vezetőedzője: Büszke vagyok a fiúkra, majdnem sikerült egy olyan csapattal kiharcolni a döntős szereplést, akikkel ténylegesen végigjátszottuk az évet. Ezek a srácok meccsről meccsre bizonyították, hogy helyük van a legjobbak között. A végére kicsit elfáradtunk, a kinti dobásaink nem jöttek be, de csak büszke tudok lenni a játékosaimra.

Juhász Olivér, a PVSK vezetőedzője: Nagyon nehezen indult be a játékunk ezen a mérkőzésen, azonban a zóna meghozta a várt eredményt és sikerült megnyernünk ezt a csatát. A szombathelyiek kiválóan tartották magukat, gratulálok nekik emiatt. Célunk továbbra is az aranyérem megszerzése.

Vármegyei szövetségek