Vasas Budapest - Tehetséges Fiatalok-Budapest 80-72
04
May
2017
Vasas Budapest - Tehetséges Fiatalok-Budapest 80-72
2017. május 4.  |  23:08
Pikáns derbire volt kilátás, hiszen nem sűrűn fordul elő ezen a szinten, hogy két olyan csapat nézzen farkasszemet, mely egy ugyanazon csarnokban edz és játssza bajnoki mérkőzéseit, ráadásul a két gárdából jó páran az idei Hepp-kupa döntőben is egymás ellen küzdöttek. Előzetesen azt lehetett várni, hogy egy sokpontos csata inkább a nagyobb tűzerővel rendelkező Vasas Akadémiának kedvezhet, ám az első negyedben 25 pontot szórtak Merim Mehmedovics legényei és ostromolták a kétszámjegyű vezetést a második játékrészben is - úgy tűnt, nekik állhat a zászló ezzel a tempóval is.

A középső két játékrészben már lehetett érezni, hogy a palánk alatti erőfölényére építő Lekli-alakulat átveheti a derbi irányítását, ám sok esetben jött extra kosár Buzáséktól (11 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), viszont a kőkemény védekezés rengeteg faulttal is párosult a végül kipontozódó Stefan Filipovicséknál.

A félidei három pontos TF-előny után a harmadik negyedben sok fordulatot hozott a küzdelem, viszont Garamvölgyi Ákos (29 pont, 10 lepattanó, 7 kiharcolt fult) tarthatatlan volt odabent, s periódusokra Andrássy Géza (13 pont, 9 lepattanó, 3 szerzett labda, 2 blokk) is csatlakozott hozzá, a hajrára pedig 13 egységnyi fórral mehetett a Vasas, mely a vártnál is keményebb ellenállásba ütközött, higgadtságának köszönhetően viszont a negyedik A-csoportban szereplő U20-as gárdaként bejutott a négy közé, ahol a szintén nagy rivális, MAFC ellen küzdhet majd a továbbjutásért holnap este.

A rendező TF-Budapest csapata pedig nagy küzdelem után emelt fővel távozhatott a parkettről, hiszen egy nyílt sisakos, ki-ki mérkőzésen maradt alul. A meglepetésember, Perényi Domonkos (15 pont, 4 lepattanó) vezetésével holnaptól az ötödik-nyolcadik helyekért versenyez a házigazda.

Lekli József, a Vasas Akadémia vezetőedzője: Erre számítottunk, nagyon agresszív védekezést kaptunk a TF-től. Reménykedtünk azért abban, hogy hosszabb a kispadunk és nagyobb rotációval tudunk dolgozni, ez pedig szerencsére be is igazolódott. Holnapra különleges motivációt jelent, hogy a MAFC ellen játszhatunk a döntőbe jutásért.

Merim Mehmedovics, a TF-Budapest vezetőedzője: Nagyon büszke vagyok a fiúkra, bár szerettem volna négy közé jutni ezzel a társasággal. Ám akárhány aranyérmet elcserélnénk arra, hogy további NB I/A-s játékosokat sikerüljön nevelnünk. Keményen edzünk, de bebizonyosodott, hogy még keményebb munkára van szükségünk ahhoz, hogy egy Vasast le is tudjunk győzni. Úgy érzem, hogy az A-csoportos U20-as csapatok valóban ki is emelkednek egy picit ebből a mezőnyből.

Vármegyei szövetségek