Megkezdődtek az utánpótlás bajnokságok
04
Oct
2016
Megkezdődtek az utánpótlás bajnokságok
2016. október 4.  |  02:41

FIÚ JUNIOR

Megkezdődött az alapszakasz a fiú junior kiemelt bajnokságban. A selejtezőből négy csapat, a négy csoportgyőztes jutott a legjobbak közé: a Budapesti Honvéd/B, a SZEDEÁK, a PVSK-Panthers és az Újpest-MT.

Az alapszakasz Keleti-csoportjában eddig négy mérkőzést játszottak le. A legnagyagyobb különbséggel a Nyíregyházi Sportcentrum/A győzött, amely 74-45-re verte meg a SZEDEÁK-ot, és vezeti a tabellát. A következő meccset szerdán rendezik meg: a jelenleg második helyen álló Budapesti Honvéd/A a Békéscsabai KK-t fogadja.

A Nyugati-csoportban három találkozót játszottak le: itt a Soproni Sportiskola/A vezeti a tabellát, amely 97-55-re nyert az Alba Fehérvár ellen. A következő mérkőzéseket szintén szerdán rendezik meg: a Körmendi Törpördögök a Budapesti Honvéd/B-t, a Kosárlabda Akadémia Pécs pedig az Alba Fehérvárt látja vendégül.

A részletes eredményeket és a műsort az alábbi linkeken találják meg:

Keleti-csoport: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=16&year=x1617

Nyugati-csoport: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=17&year=x1617

LEÁNY KADETT 

A fiú juniorokhoz hasonlóan a leány kadettek is elkezdték az alapszakaszt, ahova szintén a selejtező csoportgyőztesei jutottak be. E négy csapatból három győzelemmel kezdte a legjobbak közötti szereplését.

A Keleti-csoportban a Csata DSE/B 69-43-ra verte meg a Kecskeméti KA-t, a Nyíregyházi Kosársuli/A pedig 80-65-re nyert a Vasas Akadémia/A ellen. A Nyugati-csoportban a Kosárlabda Akadémia Pécs szoros meccsen 76-73-ra győzött a Soproni Darazsak Akadémia otthonában. A negyedik, selejtezőből továbjutott csapat, a Pécsi VSK/A 33-120-ra viszont kikapott a Csata DSE/A-tól.

A részletes eredményeket és a műsort az alábbi linkeken érhetik el:

Keleti-csoport: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=38&year=x1617

Nyugati-csoport: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=39&year=x1617

FIÚ SERDÜLŐ

Lejátszották az első területi alapszakaszt a fiú serdülőknél, ahol a csapatok régiók szerinti beosztásban találkoznak egymással, és öt forduló után alakul ki a 32-es főtábla mezőnye.

A legszorosabb meccset az Észak-keleti régió A-csoportjában játszották: a MEAFC/A 63-62-re verte meg a Debreceni KA-t. Az Észak-nyugati régió B-csoportjában mind a négy mérkőzésen száz pont fölött dobott a győztes: a Körmendi Törpördögök 117-42-re nyert a Dávid Kornél KA/B ellen, 115-43-ra pedig az OSE Lions ellen. Utóbbi 112-39-re, a Dávid Kornél KA/B pedig 129-50-re verte meg a Soproni Tigriseket.

A következő fordulót a hétvégén rendezik meg.

A részletes eredményeket és a műsort az alábbi linken találják meg:

http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&szakaszid=114&year=x1617



 

 

 

 

 

 

Vármegyei szövetségek