Tippmix Női NB I: A 2. forduló válogatottja
09
Oct
2023
Tippmix Női NB I: A 2. forduló válogatottja
2023. október 9.  |  16:00

A női élvonal második fordulóját játszották a hétvégén, ahogy legutóbb, ezúttal is a Facebook-on lehet szavazni a forduló MVP-jére, erre a linkre kattintva. Nézzük a legjobb egyéni teljesítményeket!  

 

Irányító

Matea Tadic – NKA Universitas Pécs (1)

Az első fordulóban is bekerült egy pécsi játékmester a legjobbak közé, most sincs ez másként - Nadija Smailbegovic helyett ezúttal Matea Tadic remekelt a mecsekaljai együttesben. Pontgazdag találkozón verte a Sopront legyőző TFSE-t a Pécs, a szerb irányító pedig a padról beszállva lett csapata legjobbja - dobott 22 pontot (5/7 dupla, 1/2 tripla, 9/9 büntető), kiosztott 5 gólpasszt leszedett két lepattanót, valamint nyolc alkalommal is csak személyi hiba árán tudták megállítani – 26 perc alatt 31 VAL-lal zárt.

 

Dobóhátvéd

Szabó Fanni – TFSE-MTK (2)

A fővárosiak soraiban is akadtak jó teljesítmények ezen a derbin - közülük is kiemelkedett Szabó Fannié, aki két forduló alatt másodszor is tiszteletét teszi hasábjainkon. A felforgatott rotációval játszó TFSE-nek jól jött Szabó sokoldalú játéka, aki 20 ponttal (3/10 dupla, 3/9 tripla, 5/6 büntető), 11 gólpasszal, valamint 6-6 lepattanóval és labdaszerzéssel zárta a találkozót 4 labdaeladás mellett. Mindössze egy perc pihenő jutott neki, 39 játékperc alatt 30 VAL-ig jutott.

  

Kiscsatár

Chloe Marotta – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós (1)

Már az első fordulóban is közel járt a „válogatottsághoz” a szigetszentmiklósiak amerikai bedobója, ezúttal össze is jött neki. Bár a DVTK-tól 18 ponttal kikapott csapata, Marotta közel járt az újabb dupla-duplához: 19 pontja (5/14 dupla, 1/1 tripla, 6/6 büntető) mellé 9 lepattanót szedett le, volt 5 kiharcolt faultja, valamint egy gólpassza is. 35 percet töltött a pályán, ezalatt 23 VAL-t hozott össze.

 

Erőcsatár

Tóth Franka – E.ON ELTE BEAC (1)

Szép dupla-duplával lett a mezőny legjobbja a Győr ellen a válogatott kerettag Tóth, a jó számokat ráadásul pazar hatékonysággal ötvözte. 26 pontja (10/12 dupla, 1/2 tripla, 3/6 büntető) mellé 10 lepattanót szedett le, három labdaszerzés, két blokk és négy kiharcolt fault társaságában. Az összeképet csak minimálisan rontja két eladott labdája, 25 perc alatt elért 37 VAL-ja nagyszerű teljesítmény, a forduló legmagasabb száma.  

 

Center

Jacinta Monroe – TARR KSC Szekszárd (1)

Egál első negyed után a folytatásban valósággal állva hagyta a Ceglédet a Szekszárd, Monroe remek játékának köszönhetően is. Az amerikai középjátékos alig hibázva 22 ponttal (7/8 dupla, 8/9 büntető) zárta a mérkőzést, mellé leszedett 7 lepattanót, kiosztott két asszisztot, valamint volt 5 kiharcolt szabálytalansága és három eladott labdája is. Mindössze 22 percet töltött pályán, de ennyi is elegendőnek bizonyult számára 31 VAL-hoz.

 

 

Vármegyei szövetségek