Tippmix Női NB I: A 15. forduló válogatottja
09
Jan
2023
Tippmix Női NB I: A 15. forduló válogatottja
2023. január 9.  |  10:00

Új év, de nincs új név a forduló legjobbjai között - visszatérő "vendégeket" köszönthetünk hasábjainkon.

 

Irányító

Morgan Green – E.ON ELTE BEAC (5)

Ötödik alkalommal köszönthetjük hasábjainkon a BEAC hátvédjét, kétségkívül az idény egyik legproduktívabb légiósát tisztelhetjük személyében. Green a Sopron ellen is jól játszott, de a fővárosiak csapatként is jól tartották magukat a címvédő ellen – tisztes vereség lett a vége. Az amerikai kisember 21 ponttal (4/7 dupla, 3/10 tripla, 4/4 büntető), 9 gólpasszal, 4 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel és 4 kiharcolt személyi hibával zárt, a negatív rovatba csak 3 eladott labdáját jegyezhettük fel. A teljes 40 percet a pályán töltötte, ezalatt 27 VAL-lal zárt – ugyanannyival, mint a PINKK-et erősítő Sofija Zivaljevic (19 pont, 5 lepattanó, 4 assziszt), de kettejük összevetésében egy árnyalatnyival jobb volt ezúttal Green.

 

Dobóhátvéd

Arella Guirantes – DVTK-Hun-Therm (2)

50 pont alatt tartotta a TFSE-t a diósgyőri együttes, részben az agilis védőmunkával előrukkoló Guirantes hathatós közreműködésével. Az amerikai – Puerto Ricó-i hátvéd három elcsent labda mellett azért a támadásból is bőséggel kivette a részét, 18 pontja (7/16 dupla, 1/2 tripla, 1/1 büntető) mellett pedig 8 lepattanót, 5 gólpasszt, egy blokkot és 4 kiharcolt faultot is jegyzett, 3 labdaeladás társaságában. 27 perc is elég volt számára 26 VAL-hoz, eseménydús estét zárt. Szintén jól teljesített a poszton Guirantes klubtársa, Kányási Veronika (15 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 25 VAL), illetve a csatás Czank Tímea (16 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 25 VAL) is, itt sem sok döntött a végső győztes javára.  

  

Kiscsatár

Miklós Melinda – Atomerőmű KSC Szekszárd (2)

A „fiatal tehetség” jelzőt lassan „kulcsember”-re cserélhetjük a Szekszárd bedobója esetében, sokadszor rukkol elő kiugró teljesítménnyel, ami nem kis szó egy ilyen erős, mély kerettel rendelkező gárda játékosaként. Ezúttal a BKG volt az „áldozat”, Miklós 18 pontot szórt a tőle megszokott pontos távoli dobásokkal (3/3 dupla, 4/5 tripla), de nem állt meg ennyinél: 9 asszisztot, 5 lepattanót, 3 labdaszerzést és egy blokkot is a neve mellé írtak. 30 perc alatt 34 VAL-ig jutott, amely – immáron második alkalommal – forduló MVP címet ért neki.

 

Erőcsatár

Schaquilla Nunn – Vasas Akadémia (3)

A BEAC-hoz hasonlóan a Vasas is jól tartotta magát esélyesebb ellenfelével szemben, a pasarétiek is viszonylag szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget a Győrtől. A masszív dupla-duplával jelentkező Nunn remeklése nélkül ez aligha lett volna kivitelezhető, az amerikai magasember 15 pontja (6/12 dupla, 3/6 büntető) mellé ugyanennyi lepattanót szorgoskodott össze. Volt még 2-2 szerzett és eladott labdája, 3 kiharcolt szabálytalansága és egy gólpassza is, 31 perc alatt 25 VAL-ig jutott.

 

Center

Samantha Fuehring – Ludovika Csata (2)

Hozta a kötelezőt a Csata a PINKK ellen, az egyik legjobbjuk, Vincze Nikolett nélkül felálló kozármislenyiek csak időnként tudták megnehezíteni a fővárosi együttes dolgát. A Tursics-csapat középjátékosa, az amerikai Sam Fuehring különösen elemében volt, alig hibázott mezőnyből: 26 ponttal (8/10 dupla, 3/4 tripla, 1/2 büntető) és 9 lepattanóval zárta a derbit. Statisztikai lapja 2 szerzett és 5 eladott labdával, 3 kiharcolt faulttal, 2 gólpasszal és egy blokkal teljes, 27 játékperce alatt 34 VAL-t ért el – ugyanannyit, mint a szekszárdi Miklós Melinda. Az döntött végül a tolnaiak kiválósága javára, hogy ők az utóbbi időben jó formát mutató BKG-t verték, míg a fővárosiak a nyeretlen sereghajtót – ezzel együtt Fuehring teljesítményéért is jár a kalaplengetés.

 

Vármegyei szövetségek