Tippmix Női NB I: A 12. forduló válogatottja
19
Dec
2022
Tippmix Női NB I: A 12. forduló válogatottja
2022. december 19.  |  12:15

Nem bevethetőek az irányítók, valakinek be kell ugrania "helyettesíteni" a posztra? Netán csereként beszállva kell lendületet adni a csapatnak? Mindkettő megeshet egy-egy kosármeccsen, és amint lentebb látni fogják, néhány fiatal magyar játékos abszolút nem jött zavarba ezekben a helyzetekben. 

 

 

Irányító

Dombai Réka – SERCO UNI Győr (4)

A győriek két „klasszikus” irányítójuk, Aaryn Ellenberg és Ruff-Nagy Dóra nélkül voltak kénytelenek kiállni a Cegléd ellen, így Dombai Rékára hárult a karmesteri feladatok nagyja – ő pedig újfent bizonyította sokoldalúságát. 16 pontja (3/4 dupla, 3/6 tripla, 1/1 büntető) mellé 9 gólpasszt osztott ki társainak, míg a játékszert mindössze egyszer adta el. Leszedett 5 lepattanót, kiharcolt ugyanennyi szabálytalanságot, valamint további négy labdaszerzést könyvelhetett el, így 2.17-es átlagával a harmadik legjobb a teljes mezőnyben ebben a kategóriában – 27 perc alatt 34 VAL-lal zárta az összecsapást.

 

Dobóhátvéd

Kányási Veronika – DVTK-Hun-Therm (2)

Magabiztos győzelmet aratott az utóbbi időben jó formát mutató BKG ellen a DVTK, Kányási pedig nem először lett a gárda legeredményesebb játékosa a padról beszállva. Ezúttal 24 pontot (4/6 dupla, 5/8 tripla, 1/1 büntető) szórt remek hatékonysággal, lőlapja pedig 2 lepattanóval, 3 gólpasszal, 2-2 labdaszerzéssel és kiharcolt faulttal, valamint egy eladott labdával lett teljes.  Kis híján elérte az egy pont / perc mutatót, 27 perc alatt 27 VAL-t szállított.

  

Kiscsatár

Miklós Melinda – Atomerőmű KSC Szekszárd (1)

A tabella ötödik helyén álló Szekszárd a követlenül mögötte tanyázó BEAC-ot fogadta, a tolnaiak meggyőző, 29 pontos sikert arattak a fővárosiak ellen. Kányási Veronikához hasonlóan Miklós Melinda is a padról beszállva remekelt - 26 perc alatt egy assziszt híján tripla-duplát ért el, és nem is a „klasszikus” pont-lepattanó-gólpassz hármasban jeleskedve, hanem 10 (!) labdaszerzéssel. A játék minden elemében kiemelkedőt nyújtott, 19 pontját (3/4 dupla, 3/7 tripla, 4/5 büntető) hatékonyan szerezte, 9 gólpassza messze a legtöbb volt a mérkőzésen pályára lépők közül, a 10 labdaszerzés és 9 assziszt mellett pedig egyetlen labdaeladása sem volt, gyakorlatilag tökéletes estét produkált. 4 lepattanója már csak a „futottak még” kategóriába fér be ezen számsor mellett, 40 VAL-lal, és természetesen a forduló MVP címével zárt.

 

Erőcsatár

Cyesha Goree – Atomerőmű KSC Szekszárd (2)

Miklós Melinda mellett még egy szekszárdi remekelt a fordulóban, a korábban 3x3-ban jeleskedő Cyesha Goree 25 pontot (11/16 dupla, 3/4 büntető), 7 lepattanót, 3 labdaszerzést, valamint 2-2 gólpasszt és kiharcolt szabálytalanságot jegyzett, 26 perc alatt 34 VAL-ig jutva. Akadt konkurenciája a poszton – a soproni Varga Alíz (20 pont, 13 lepattanó, 29 VAL), a pécsi Cierra Burdick (10 pont, 16 lepattanó, 27 VAL) és a győri Török Ágnes (19 pont, 8 lepattanó, 25 VAL) is jól teljesített, de Goree mindannyikunál jobb volt ezúttal.

 

Center

Beatrice Mompremier – SERCO UNI Győr (4)

A szokásokkal ellentétben ezúttal nem hozott olyan kiélezett csatát a centerposzt, ketten, a soproni Dragana Stankovic (15 pont, 11 lepattanó, 31 VAL) és a győri Mompremier „mentek” érte. Stankovic és centertársa, Ezi Magbegor 20-20 percet játszott a PINKK ellen, Magbegor is hozott egy 13 pontos, 9 pattanós (27 VAL) számsort, így Mompremier ha hajszállal is, de becsusszant a forduló legjobbjai közé, 22 pontos (10/14 dupla, 2/2 büntető), 11 lepattanós dupla-duplájával. Bár öt labdát is eladott, 2-2 blokkjával és gólpasszával, valamint 4 kiharcolt faulttal valamelyest kompenzált, 28 perc alatt 32 VAL-t ért el.   

 

Vármegyei szövetségek