Légiós körkép: Hangáék már a spanyol bajnokság elődöntőjében
29
May
2022
Légiós körkép: Hangáék már a spanyol bajnokság elődöntőjében
2022. május 29.  |  17:20
Mint arról külön is beszámoltunk, a Real Madrid múlt héten legyőzte a Barcelonát az Euroliga elődöntőjében, majd egyetlen ponttal kikapott az Anadolu Efestől a fináléban.
 
A madridiak ezen a héten a BAXI Manresa ellen léptek pályára kétszer a spanyol bajnokság negyeddöntőjében. Az első mérkőzést a félidőre eldöntötte az addigra 19 pontos előnyt kiépítő Real, amely végül simán nyert (93-76) - Hanga Ádám 7 ponttal, 3 lepattanóval és 4 gólpasszal segítette övéit. A második találkozó szorosabban alakult, de a végére itt sem maradt kérdés a királyi gárda sikere (74-83) - Hanga másodjára 8 pontig, 4 lepattanóig és 2 gólpasszig jutott. A Real így 2-0-s összesítéssel az elődöntőbe jutott, ahol a Valencia Basket-Bitci Baskonia párharc győztesét várja - ott mindent eldöntő harmadik mérkőzésre kerül sor.
 
A Joventut Badalona is elkezdte természetesen a rájátszást, ellenfele a Lenovo Tenerife volt. Az első találkozón, hazai pályán kiütéses győzelmet aratott a badalonai gárda, amely a félidőben 54-21-re vezetett (100-68). Maronka Zsombor is sokat lehetett a pályán, 13 perc alatt 1-1 pattanó és gólpassz került a neve mellé. Ma délután Tenerifén csapott össze a két együttes, és ezúttal a hazaiak arattak hasonlóan nagy különbségű diadalt (103-76) - Maronka ezúttal 13 másodpercnyi játéklehetőséget kapott.

Vármegyei szövetségek