Nagy meccsen jutottak Euroliga-döntőbe Hanga Ádámék
19
May
2022
Nagy meccsen jutottak Euroliga-döntőbe Hanga Ádámék
2022. május 19.  |  23:27
Ma este Euroliga-elődöntőt játszott egymással a két spanyol óriás, a Real Madrid és a Barcelona.
 
A kiegyenlített első negyed után a Barca akarata érvényesült, félidőben már 11 ponttal vezetett a katalánok kirakatcsapata. A fordulás után azonban a Nigel Williams-Gosst már a második percben elveszítő királyi gárda új lendületet kapott, 15 ponttal nyerte ezt a szakaszt, így 4 pontos előnnyel várhatta az utolsó 10 percet. 75-75-nél egyetlen egyszer egyenlített a Barca a negyedik negyedben, ezután viszont hiába loholt végig ellenfele nyakán - többször is 1-1 pontra zárkóztak a gránátvörös-kékek -, nem tudta a maga javára fordítani a találkozót, így a madridi alakulat jutott be a fináléba (83-86).
 
Hanga Ádám faultgondokban volt, már az első félidő után négy személyi hibával állt - valamivel több mint 14 perc alatt 4 pont, illetve 3-3 pattanó és gólpassz került a neve mellé. Négy pontjából kettőt kulcsfontosságú pillanatban süllyesztett el: 82-81-es Real-vezetésnél kétszer állhatott a büntetővonalra, mindkétszer betalált, és ez is nagyon kellett csapata sikeréhez.
 
A Real szombat este az Anadolu Efes ellen vívja majd a finálét - a címvédő törökök 77-74-re verték az Olympiakoszt a másik elődöntőben.

Vármegyei szövetségek