Hanga Ádám ezüstérmes lett az Euroligában
21
May
2022
Hanga Ádám ezüstérmes lett az Euroligában
2022. május 21.  |  20:54
Ma este 19 órakor elkezdődött az idei Euroliga fináléja, ahol mint ismert, a Hanga Ádámot is foglalkoztató Real Madrid, illetve a címvédő török Anadolu Efes voltak érdekeltek.
 
A mérkőzés első pontját Micics, első mezőnykosarát viszont Hanga szerezte. A Real az első negyedben Tavares révén dominált (15-8), a szakasz utolsó percében azonban Larkin egy triplával és egy 2+1-es akcióval szinte eltüntette a különbséget (15-14). A második negyed elején gyorsan át is vették a vezetést a törökök, de a Real újra lendületbe került legendás spanyoljai és francia kontingense révén, Randolph triplájával pedig újra 7 pont volt a spanyolok előnye (29-22). Larkin és Micics révén gyorsan reagált az Efes, de a királyi gárda magasemberei továbbra is eredményesek maradtak, 5 ponttal vezetett a nagyszünetben a Madrid (34-29).
 
Az első félidőben sem esett sok kosár, a fordulás után viszont még kevesebb pontot értek el a felek. Tavares és Abalde kosaraival újfent ellépni látszott a Real (37-29), Hanga triplájával pedig a negyed felénél 9 pont is volt a spanyol alakulat fórja (40-31). A következő percekben nagyon megállt Pablo Laso együttese, a törökök pedig Pleiss és Micics révén zárkóztak (42-40), a negyedik negyed elején pedig a vezetést is átvették a tavaly alapszakasz és Final Four MVP címet is nyerő szerb triplájával (42-43).
 
Fordult a kocka, innentől a Realnak kellett futnia ellenfele után. Büntetőkkel egyenlítettek a spanyolok, Llull hármasával a vezetés is megvolt 5 perccel a vége előtt, de a Micics-Pleiss játékkapcsolattal nem tudtak mit kezdeni a Realnál (50-53). Deck triplájára Micics válaszolt, majd két spanyol büntető után Pleiss pöcizte vissza a törökök kihagyott dobását (55-58). Jött még egy Llull ziccer, de a Madrid nem tudott több kosarat szerezni, így a negyedik negyed nagy részében vezető, és a végjátékban gyakorlatilag minden Real-kosárra válaszoló Efes megvédte címét (57-58).
 
Hanga Ádám kezdőként 23 és fél percet töltött a pályán, ami alatt 5 pont, 3 lepattanó, 1-1 gólpassz és szerzett labda, összesen 5 VAL került a neve mellé - emellett a legnehezebb védekező feladatokat kapta Miciccsel és Larkinnal, utóbbit 10 ponton és 9 VAL-on tartotta.

Vármegyei szövetségek