17
Aug
2017
Csapatként igazán erős az Eb-n remeklő U16-os válogatott
2017. augusztus 17.  |  02:59
A Szófiában zajló B-divíziós, U16-os Európa-bajnokságon a magyar fiú válogatott a csoportjában második helyen végezve jutott be a legjobb nyolc közé, ahol a mai szünnap után csütörtökön Nagy-Britanniával találkozik az elődöntőbe jutásért. Alábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, az egyéni statisztikai mutatók terén hogyan szerepelnek a magyar srácok a kontinensviadalon.

A mieink legponterősebb játékosa Kovács Benedek, aki az eddigi öt mérkőzésen 13 pontot átlagolt meccsenként, az egész mezőnyt tekintve ez a 19. legjobb átlag. Kovácsot a magyar csapatban Filipovity Péter követi a 10.4 pontos átlagával.

Váradi Attila együttesében a legpontosabban célzó kosaras is Kovács Benedek, a 201 centis fiú 45.8%-os hatékonysággal értékesíti a mezőnykosarait.

A magyar csapat legjobb lepattanózója Balsay Ádám, aki azonban meccsenkénti 5 lepattanós átlagával az Európa-bajnokság egész mezőnyét tekintve ezzel a számmal a 47. helyen áll. Lepattanók terén egyébként Kovács és Filipovity is jól állnak, mindketten 4.6-ot átlagolnak mérkőzésenként.

A mienknél a legtöbb gólpasszt Verasztó Péter és Pallai Tamás osztotta ki, előbbi 2.6-ot, utóbbi 2.4-et meccsenként, ez a kontinensviadalon a 25., illetve 31. legjobb szám. A blokkolt dobások terén Lukács Norbert 1.2 meccsenkénti átlaga a 13. a mezőnyben.

A magyarok között a legtöbb labdát szerző Verasztó Péter (1.6 meccsenként) a 26. legjobb a mezőnyben, így összességében kijelenthető, hogy a fiúk nem az egyéni statisztikák miatt remekelnek az Európa-bajnokságon, hanem inkább csapatként funkcionálnak nagyon jól - írja a BB1.hu.

Vármegyei szövetségek