Kazanyban a férfi válogatott
11
Aug
2017
Kazanyban a férfi válogatott
2017. augusztus 11.  |  15:34
Kazany alighanem azért Oroszország egyik legsikeresebb városa, mert itt mindent komolyan vesznek. Rendeztek ők már vizes vébétől kezdve Universiadét is, de egy egyszerű négyes felkészülési kosártornát is ugyanolyan komolyan vesznek. A magyar válogatottat is népviseletbe öltözött gyönyörű hölgyek várták a reptéren, a megszokott kenyérrel, sóval, valamint valamilyen helyi kis édességgel. Aztán egy tökéletesnél is jobb autópályán egészen az ország egyik legjobb szállodájába (legalábbis erről árulkodnak az elmúlt esztendők díjai vitték Vojvodáékat. A Ramada pár hete otthont adott a 2018-as focivébé főpróbájának számító Konföderációs Kupának, ebben a szállodában éppen a német és a portugál csapat lakott. 


Útközben aztán láthattuk a jövőévi focivébé jelképeit, még labdaformájúra nyírt bokrokat is kaptak az egyébként gondozott és gyönyörű parkok.

A város egyébként mindenkinek csalódás, aki a régi szovjet szellemiséget keresi. Persze még itt is vannak régi épületek, de szinte mindegyiken dolgoznak, éppen tatarozzák, festik, s eközben sorra emelkednek ki a földből a modern banképületek, bevásárlóközpontok.

Kazany szépen lassan világvárossá válik, ha nem vált máris azzá. A sportélete is pazar, a helyi focisták mellett a város büszkesége az Unics Kazany kosárlabdacsapata, melynek ultramodern csarnokában rendezik mától a négyes tornát.

Ivkovics Sztojan fiai ma este a bivalyerős oroszokkal találkoznak, délelőtt éppen egymás után edzett a két csapat. Az egyórás átmozgató tréningen igyekeztek megszokni az aréna légkörét Váradiék, akiknek jólesett egy kis mozgás a tegnapi repülőút után.

Célokról, tervekről a ma kazanyi idő szerint 17 órakor (Magyarországon 16 óra) kezdődő meccs előtt talán annyit érdemes tudni, hogy ezúttal a fiataloké lesz a főszerep, a kapitány nagyon kíváncsi többek között Váradi Benedekre, Benke Szilárdra, valamint a felnőttek között ezúttal bemutatkozó Golomán Györgyre is.

Sérült, beteg nincs a csapatban, a körülmények világszínvonalúak, így mindenkinek csak a kosárlabdára kell koncentrálnia. Na meg a kiváló játékosoktól hemzsegő orosz válogatottra, melyre ebéd után igyekszik a szakmai stáb egy kis videózás során felkészíteni a fiúkat.

Link a mérkőzéshez:

www.russiabasket.ru/game/?id=121550&compId=16635&tab=0&db=org&lang=en



 






Vármegyei szövetségek