FIBA 3x3 U18-as Európa Kupa-selejtező
06
Aug
2017
FIBA 3x3 U18-as Európa Kupa-selejtező
2017. augusztus 6.  |  21:58
A szolnokon zajló FIBA 3x3 U18-as Európa Kupa selejtezőjén a leány és a fiú válogatottunk a bronzmeccsen léphet pályára.

Fiba 3x3 U18 Europe Cup, selejtező, Szolnok

LÁNYOK

Elődöntő

Magyarország - Franciaország 10-20

Két, a szeptemberi debreceni Eurocup-döntő megnyerésére is esélyes válogatott találkozott a szolnoki selejtező elődöntőjében. A magyar lányok imponáló magabiztossággal szerepelnek eddig, mint ahogyan a franciák. A gallok komoly fizikai fölényben voltak, s ebben a verekedős sportágban ez bizony félsiker. Ennek ellenére a magyar lányok kezdtek jobban, Radócz kosraival 3-1-re megléptek. Azonban érkeztek ekkor a halálos pontosságú francia triplák, így gyorsan ötpontosra hízott a kékmezesek előnye (4-9). A Európa-bajnoki címvédő annak ellenére okosan tartotta előnyét, hogy a magyar lányok mindent megpróbáltak, de a fizikális fölényen ezúttal nem tudtak úrrá lenni. Így pedig a selejtező döntőjébe a francia válogatott jutott, a magyaroknak a bronzérem maradt. Ettől függetlenül mindkét csapat ott lesz a debreceni döntőben, ahol vissza lehet vágni a vereségért.

FIÚK

Negyeddöntő

Magyarország - Szlovénia 15-9

A magyar csapat szombaton este Frank Áron emlékezetes triplájával jutott be a legjobb nyolc közé, ahhoz, hogy még tovább meneteljenek, Szlovéniát kellett legyőzniük. Ez bizony nem ígérkezett könnyű feladatnak, még akkor sem, ha szép számú közönség biztatta a hatalmas hőség ellenére fiainkat. Egyik csapat sem tudott sokáig elszakadni a másiktól, hol a szlovénok, hol a magyarok tartottak egy ponttal előrébb. Takácsék kőkemény ellenfélre találtak a szlovén gárdában, sokáig úgy tűnt nem tudják feltörni a délszláv csapat védekezését, amikor Frank Áron zsinórban dobott három pontjával kétpontos előnyt építettek a hazaiak. Sőt, Hargitai szép ziccere után egész közel került az elődöntő is. Erre ráerősített Frank újabb sikeres kettese, eldőlni látszott a találkozó. A szlovénok kapkodtak, szükségük lett volna a sikeres távoli dobásokra, ami több hibát is rejtett magában. Ezt a magyar fiatalok pedig rutinosan ki is használták, s végül nagy különbségű győzelemmel jutottak be a legjobb négy közé, ahol Észtországgal  találkoztak.

Sajnos ez a mérkőzés már nem a mi elképzelésünk szerint alakult, a balti állam legjobbjai 19-16-ra felülmúlták a magyar válogatottat, így mindkét csapatunk a bronzérmesként zárt.

Magyarország - Észtország 16-19 

Fotó: fiba.com 


Vármegyei szövetségek